Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2010 07:16

Олег Поясник полюватиме на чупакабру

Чернігівський біолог Олег Поясник, 54 роки, полюватиме на чупакабру у селі Шаповалівка Борзнянського району Чернігівщини. Там невідома істота вбила понад 100 кролів. Місцеві начебто бачили її сліди, знайшли кіготь.

Останній раз господарі натрапили на мертвих тварин у ніч на 3 лютого. Ніякої іншої живності, окрім кролів, цей звір не чіпає. Навіть якщо клітки стоять у курнику. Розбиває їх, ламає хребти кролям, а потім викладає мертві тушки у рядок.

Сільський голова Віталій Дацько після останнього випадку викликав спеціалістів з районної ветдільниці. Мертвого кроля облупили. У нього на спині знайшли два проколи, нібито від зубів.

— Я заперечую існування такої істоти, — говорить Олег Поясник. — Ще раз передивився інформацію про хижаків, які живуть на території Євразії. Нічого схожого не знайшов. Але є факти, їх відкидати не можна. Люди у різних регіонах бачили це створіння.

Біолог поїхав до Шаповалівки, щоб придивитися місце для капкану.

— Сподівався, що це таки лисиця або ще якийсь чотирилапий звір. І клітку майстрував з розрахунку на це. У селі люди показали мертвих кролів. Істота вбила вісьмох у одного господаря. В інших — двері дубові пошкрябало, але не змогло зламати. У кролів переламані хребти. Звір полює не для наживи. Мені віддали кіготь цієї істоти — товщиною в сантиметр і довжиною 2,5. На території України і Європи таких звірів нема. Це явно щось аномальне. Сліди схожі на ратиці. Воно пересувається на двох ногах стрибками. Клітку й капкан треба робити інші. Збираюся повезти кіготь до Харківського музею дарвінізму, щоб почути думки колег-біологів.

Зараз ви читаєте новину «Олег Поясник полюватиме на чупакабру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути