середа, 27 грудня 2017 00:35

Близько 70 відсотків призовників не прийшли у військкомати

Близько 70% призовників не з'явилися у військкомати під час осіннього призову, який тривав із 5 жовтня по 30 листопада. Однак план військові виконали. Служити пішли 12 460 чоловіків.

На Вінниччині від призову ухилилися приблизно 14 тис. осіб.

— Такого не було останні років 19. Батьки прикривають дітей. Працівника військкомату зустрічають із вилами. Погрожують, кидаються з кулаками. Один із призовників тікав городами, коли побачив людей у формі, — розповідає 57-річний Михайло Дзигаленко, заступник Вінницького обласного військового комісара. — Якщо ситуація з призовом не вирівняється, не буде кому пильнувати військові частини в тилу. Хіба стоятимуть контрактники, яких заберуть із передової. Бойові бригади зараз неукомплектовані на 60–80 відсотків.

— Неявка по Вінницькій області склала 80–90 відсотків. Це був найгірший призов, — говорить військовий комісар Вінницького об'єднаного комісаріату Олександр Данилюк, 53 роки. — Хто не прийшов за повісткою — отримає штраф у 85 гривень. За повторну неявку людину внесуть до єдиного реєстру, обмежать виїзд за кордон.

Протягом призову мої хлопці разом із дільничними зрання їздили автобусами до призовників, витягували їх із ліжка. Хоча й не повинні таким займатися. У Білорусі, якщо людина не прийшла протягом 10 днів, на 11-й заводять кримінальну справу.

Єдиний реєстр військовозобов'язаних в Україні створили навесні. Людям, які без поважної причини ухиляються від призову, військові пропонують заборонити навчатися у вузах і займати державні посади.

За місяць строкової служби солдату платять мінімальну зарплату — 3,2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Близько 70 відсотків призовників не прийшли у військкомати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути