— Раніше завжди обідала в їдальні "Нафтогазу", — розповідає програміст із Полтави Ірина Дяченко, 23 роки. — Зараз, як і більшість моїх колег, боюся туди ходити через грип. Ложки чи вилки погано помиють і через таку дурницю запросто можна заразитися. Беремо обіди в офіс.
Узяла з дому сухофрукти, відбивну й помідори. Ірина живе з батьками. Каже, їх на два тижні відправили у відпустки за власний рахунок.
— Увечері їстиму борщ, або ще якусь рідку страву з часником чи цибулею, щоб інфекцію знищити, — сміється.
Колеги, які купують продукти в магазинах, намагаються брати усе в упаковці. Від пиріжків відмовилися.
— Покупців поменшало, — каже працівниця магазину свіжої випічки "Коровай" у центрі Полтави. — До епідемії черга з підвального приміщення, де розташована пекарня, виходила аж на вулицю. — Тепер тільки постійні клієнти лишилися.
У кафе швидкого харчування "Ботанік" в обідню пору постійно стояли черги. Нині обідають одиниці.
— Всі налякані, — кажуть у кафе. — Паніку навмисне нагнітають, але людям того не поясниш. Наші співробітники всі в масках працюють. Продукти — найсвіжіші. Але навіть ті, хто обідав роками, до кафе не заходять.
Коментарі