Ексклюзиви
середа, 27 вересня 2006 16:35

Одеські альпіністи привезли радіоактивні мінерали

Перевищення дози радіації у шість разів виявили в багажі семи одеських альпіністів. У понеділок вони прилетіли в Одесу із Пакистану.

— Перевищення радіації виявили під час контролю в аеропорту "Одеса". Випромінювали дев"ять пластмасових бочок. Там було спорядження Одеського альпіністського клубу, — розповідає інспектор Центру громадських зв"язків ГУ МНС в Одеській області Сергій Шморгал, 35 років. — Ймовірно, що таку радіацію випромінювали гірські мінерали, які альпіністи привезли з пакистанських гір.

В Одеському альпіністському клубі запевняють, що ситуацію перебільшили. Кажуть, що треба шукати реальних злочинців, а не займатися дурницями.

— Ми уже 50 років їздимо світом і ніколи не привозили ніякої радіації, — розповідає член клубу, який не захотів представитися. — Радіацію, напевно, випромінюють газорозрядні лампи. Коли лампу включити, починає грітися газ і світить лампочка.

Виявлена радіація загрози для людей не становить. Але про всяк випадок МНС створило спеціальну комісію, яка розслідуватиме цю справу.

Зараз ви читаєте новину «Одеські альпіністи привезли радіоактивні мінерали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути