пʼятниця, 01 липня 2011 06:00

Одесити п'ятий день сидять без світла

Автор: Фото: Роксана ПАНАЩУК
  Середа, 29 червня. На годиннику 20.04. Одесити перекрили рух у провулку Щепному. Стоять 2,5 години. Люди грозяться перекрити більшу вулицю, якщо їм найближчим часом не відновлять електропостачання
Середа, 29 червня. На годиннику 20.04. Одесити перекрили рух у провулку Щепному. Стоять 2,5 години. Люди грозяться перекрити більшу вулицю, якщо їм найближчим часом не відновлять електропостачання

Під час буревію 25–27 червня в Одесі сталися 410 обривів лінії електромережі. У середу о 17.30 півсотні жителів міста перекрили пров. Щепний. Вимагають відновити електропостачання.

Провулок сполучає дві центральні вулиці з інтенсивним рухом — Тираспільську й Успенську. Машини зупиняються. Водії сигналять, рушають в об'їзд. Натовп стоїть посеред дороги.

О 18.00 приїжджають 10 міліціонерів і двоє даїшників. Правоохоронці лаються, погрожують штрафами. Записують імена і домашні адреси людей.

— Что, будете ходить бить нас по одному? — питає в міліціонера жінка. Той мовчить.

Дорожні інспектори стають по обидва боки провулку. Вказують водіям, що проїзд закритий. На тротуарі стоїть аварійна машина районних електромереж.

— Аварийку пригнали через полчаса, как мы пришли. Приехал водитель без электриков, — каже 39-річна Ольга. Живе у провул. Щепному, 9. — На Успенській і на Утьосова ураган повалив дерева. Вони обірвали дроти. Із 26 червня сидимо без світла. У нас усі заморожені фрукти на зиму пропали. Учора викинула чотири кульки з тухлим м'ясом, полуницею, вишнею. Дзвонимо електрикам, а вони сміються. Кажуть: зваріть м'ясо і роздавайте перехожим.

О 19.25 приїжджає депутат міськради Георгій Селянин із партії "Родина". Позаду нього трохи на відстані тримається міцний чоловік у чорному костюмі, схожий на охоронця.

— У неділю зранку приїхала аварійка, — розказують депутату люди. — Електрики обрізали дроти, що звисали до землі, сіли в машину й поїхали. Не відремонтували.

— И вот дети под теми проводами гуляют, и мамы с колясками ходят, — Георгій Селянин позує перед місцевими телевізійниками.

Комусь дзвонить, свариться, питає, чому в людей немає світла. Кличе свого супутника:

— Это представитель из мэрии, — каже мітингувальникам. — Давайте у него спросим, почему они ничего не делают? — гримає на чоловіка в костюмі. Наказує йти й вирішувати питання.

Той заходить за зупинку. До нього підходить якийсь чоловік. Удвох сміються.

О 21.00 натовп розходиться.

Зараз ви читаєте новину «Одесити п'ятий день сидять без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути