вівторок, 09 жовтня 2018 05:30

Обвалилася частина Кримського мосту

63-метровий проліт залізничного мосту через Керченську протоку впав у воду 4 жовтня. Один із домкратів не втримав опору й скинув металеву конструкцію в море.

Проліт при падінні пошкодив фундамент двох опор. Частково затонув на глибині 2 м.

– На відновлення знадобиться 30–45 діб. Для встановлення частини, яка впала у воду, потрібні два плавучих крани. Вони мають підняти конструкцію й перевернути її в повітрі, – кажуть у компанії "Упрдор "Тамань", яка зводить міст.

Кримський міст окупанти почали будувати в лютому 2016 року. Витратили 227,92 млрд рублів – 95,98 млрд грн. Автомобільний рух відкрили 15 травня 2018-го. Окупаційна влада переконує, що будівництво залізничної частини завершать у першому кварталі 2019 року.

4 жовтня Служба безпеки України виявила незаконні поставки українською компанією щебеню для будівництва Керченського мосту. Не територію РФ та в окупований Крим незаконно вивезли 28 тис. т каміння.

Щебінь добували в кар'єрах у Запорізькій області, які належать громадянину Росії. Продавали через посередників російському підприємству, воно доставляло матеріал на окуповані території.

СБУ розглядає таку діяльність компанії як підтримку окупаційної адміністрації РФ на півострові. Проти неї застосують санкції.

Зараз ви читаєте новину «Обвалилася частина Кримського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути