Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2009 19:22

Знеструмленням шкіл займеться прокуратура

Справою відключення від електрики 35 шкіл Деснянського району Києва займеться прокуратура, каже "ГПУ" Микола Куць, начальник районного управління освіти.

Із його слів, протягом листопада–грудня 2008-го всі освітянські заклади району, дитсадки і школи, заборгували енергетикам загалом 855 тис. 136 грн. Зокрема школи — більш ніж 322 тис. грн. Із цієї суми район днями погасив компанії "Київенерго" 490 тис. грн. Незважаючи на це, енергетики відключили від струму 35 із 45 шкіл у районі. У всіх цих закладах не було гарячих обідів, каже Микола Куць. Він упевнений, що прокуратура має порушити справу і розслідувати, з чиєї вини освітянські заклади позбавили електроенергії. За спожиту електрику розраховуватися повинна райадміністрація. У дитсадках електрику не відключали.

В інших дев"яти районах міста такі випадки — поодинокі. У прес-службі мерії "ГПУ" не відповіли, скільки шкіл у столиці позбавили електроенергії.

— Я працюю в Деснянському районі від часу його створення. Такого, аби школам відключали світло, ще не пам"ятаю, — веде далі Микола Куць.

Керівників шкільних профспілок Деснянського району днями зібрали на нараду, розповідає "ГПУ" вчителька. Назватися боїться. На ній представники міського відділу освіти повідомили, що на початку лютого всі школи столиці закриють на карантин через епідемію грипу. А вчителів відправлять у відпустки за власний рахунок. Педагоги кажуть, карантин є лише причиною, аби міський бюджет зекономив на їхній зарплатні.

Зараз ви читаєте новину «Знеструмленням шкіл займеться прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути