вівторок, 02 жовтня 2012 00:30

Новий директор столичного зоопарку не заходив туди шість років

Автор: фото з сайта www.glavred.info
  Євген Кирилюк: ”Раніше до відкриття нового сезону показували щось нове. Це дає поштовх, щоб люди йшли в зоопарк”
Євген Кирилюк: ”Раніше до відкриття нового сезону показували щось нове. Це дає поштовх, щоб люди йшли в зоопарк”

21 вересня з посади генерального директора Київського зоопарку звільнився 34-річний Олексій Толстоухов, син екс-міністра Кабінету Міністрів, "регіонала" Анатолія Толстоухова. Керував закладом майже два роки. Ходять чутки, що втомився від негативу навколо звіринця. За 2009-2011 роки тут померли 450 тварин. Новим директором стане 66-річний Євген Кирилюк. Він вісім років був на чолі зоопарку. Пішов із посади 2006-го, коли мером Києва обрали Леоніда Черновецького.

— Руководство города объяснило, что надо немножко успокоить зоопарк, навести порядок. Я согласился через минуту после предложения, — розказує Євген Миколайович.

Із чого плануєте розпочати роботу на посаді директора?

— Пройдуся, подивлюся на стан. Звелю провести інвентаризацію всіх тварин, кожну мають оглянути зоологи та ветеринари. Можливо, когось потрібно лікувати. Обов'язково перегляну норми харчування й утримання. Читав, що їх змінювали. Зараз сюди перестали ходити відвідувачі, тому облаштую територію, подивлюся, що відбувається з вольєрами. Раніше мав принцип до відкриття нового сезону показували щось нове — або завезену тварину, або збудований вольєр. Це дає поштовх, щоб люди йшли сюди.

Чому за шість років ви жодного разу не бували в зоопарку?

— Це було психологічно важко. Мав багато планів із реалізації, а мені не дали можливості їх утілити. Вчинили несправедливо, тому не міг. Звіринець за мого керівництва мені був членом Європейської асоціації зоопарків та акваріумів. Чотири рази мене обирали членом ради директорів. Після мого відходу наш зоопарк виключили з асоціації. Усі були в  шоці, коли дізналися, що новим керівником після мене став заступник директора банно-прального комбінату. Він рік працював, і його зняли. Члени асоціації приїжджають інспектувати стан закладу. Їм пляшку не поставиш і на озеро не повезеш. Вони двічі на рік усе перевіряють, потім виставляють бали.

Ви працювали з Олексієм Толстоуховим?

— Я його брав на роботу на посаду ветеринара. Це було відразу після того, як він закінчив сільгоспакадемію. У нас нормальні стосунки, ми контактували. Про своє звільнення сказав тільки, що втомився. Деталей не розповідав.

Зараз ви читаєте новину «Новий директор столичного зоопарку не заходив туди шість років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути