Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2006 17:13

"Не купуй російських товарів!"

 
 

Близько 200 молодих українців пікетували російське посольство. Розмахуючи плакатами, вони переконували кремлівських дипломатів у тому, що "Дружбу газом не испортишь". Ті ж лише іронічно дивилися з вікон посольства. Вийти до пікетувальників не наважився ніхто. Студенти помітингували кілька годин і розійшлися.

У Севастополі активісти "Студентського братства" провели свою акцію. Вони пікетували штаб російського Чорноморського флоту та вимагали показати договори про оренду майна на території України. Студенти спробували відвідати маяк "Херсонеський". Однак їх туди не тільки не пустили, а ще й брутально вилаяли.

— Нам казали: "Україна не держава. Наш президент — Путін і Янукович, а третього туру виборів ми не визнаємо". Решта слів — відбірні російські матюки, — розповідає Олег Яценко, 25 років, голова "Студентського братства".

За його словами, кримчани не надто переймаються проблемою Чорноморського флоту та газовим конфліктом:

Решта слів — відбірні російські матюки

— Тут треба пожити, — каже Яценко. — Російське телебачення настільки зазомбувало людей, що вони себе й українцями не вважають. Кожного дня тільки й чути, що такі ціни ми заслужили, а все, що в Криму, те — російське по праву. За нашими активістами постійно шпигують російські спецслужби — приходять на всі наші акції.

Газова проблема зачепила й молодь західних областей. Так, волиняни на центральній площі Луцька гуртом писали листа президентові Росії Володимиру Путіну. Хтось просив "старшого брата" схаменутися, інші ж виводили: "Путін, подавися своїм газом". Усі листи запакували в посилки та відправили до російського посольства. Тепер чекають відповіді.

Поки її нема, студенти через Інтернет закликають українців дивитися російський фільм "Нічна варта" тільки на піратських дисках і таким чином підтримувати вітчизняного виробника. А в Кіровограді невідомі порозклеювали листівки із закликом: "Пам"ятай про газ — не купуй Російських товарів!" Після цього кілька невеликих продуктових магазинів перестали замовляти російський шоколад та пиво "Балтика".

Бойкот товарів у світі

2003 року пакистанські чиновники подали перелік єврейсько-американських виробів, які заборонено купувати істинним мусульманам. Поміж інших товарів до списку потрапили шоколадки "Марс" і "Баунті", соус "Маґгі", одяг і взуття від "Найк" і "Ренґлер".

2004-го жителі Іраку перестали купувати американські та британські вироби. Таким чином вони вимагали вивести війська з іракських міст.

На початку цього року китайці бойкотували японські товари. Причиною став підручник з історії, у якому замовчувалися військові злочини японців проти мирного населення Китаю під час Другої світової війни. Через деякий час до них приєдналися мешканці Південної Кореї. Усього лиш за кілька днів японські компанії зазнали величезних втрат.

Зараз ви читаєте новину «"Не купуй російських товарів!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути