пʼятниця, 13 січня 2017 00:00

"Не хочуть іти на офіційну роботу. Бояться втратить пільги, субсидії"

В Україні є 26 млн осіб працездатного віку. Але лише 16 млн українців мають офіційну роботу. Про це повідомив міністр соціальної політики 50-річний Андрій Рева.

— У нас приховане безробіття. Частина людей працюють нелегально. Частина поїхали на заробітки за кордон, — говорить Інна Новицька, 34 роки. Вона — власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона". — Польща вже не так популярна. Раніше там платили за годину 10–12 злотих, тепер — 8–9. Їдуть у Чехію, Ізраїль, Угорщину. В Росію відправляються ті, хто має там родичів. Вони допомагають знайти роботу.

Торік Кабмін урізав список професій, представники яких мали право на дострокову пенсію. Це спричинило відтік фахівців із робітничих спеціальностей у важкій промисловості. Люди поїхали працювати за кордон. Там більше платять.

Через підвищення мінімальної зарплати нелегальних працівників в Україні побільшає. Бізнес піде в тінь. Українці часто самі не хочуть іти на офіційну роботу. Бояться втратить пільги, субсидії.

Зараз ви читаєте новину «"Не хочуть іти на офіційну роботу. Бояться втратить пільги, субсидії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути