середа, 15 липня 2009 07:35

Назвали 10 винних в аварії на шахті Скочинського

Аварія 8 червня цього року на державній шахті ім. Скочинського в Донецьку сталася через раптовий викид вугілля й газу. Роботи в той день були заборонені, але вони тривали. Загинуло 13 гiрникiв.

Урядова комісія вважає відповідальними 10 осіб за те, що сталося. Серед них — директор копальні, головний інженер, виконувач обов"язків головного інженера, заступник директора з охорони праці, заступник із виробництва, начальник зміни, начальник дільниці й гірничий майстер. А також технічний директор державного підприємства "Донецька вугільна енергетична компанія", до якої належить шахта, та заступник генерального директора з охорони праці та надзвичайних ситуацій ДВЕК.

Звільнити з посад комісія пропонує заступника директора шахти з охорони праці Юрія Шевченка, начальника зміни виробничої служби шахти Віктора Сороку, начальника дільниці N2 Сергія Мальцева та гірничого майстра Володимира Деменкова.

— Cнова отвечать будут стрелочники! — обурюється шахтар Руслан Берлинський, 32 роки. — Как Деменкова можно обвинять, если он лишь выполнял указания? Горный мастер не принимает решение, спускать людей в шахту или нет.

Деменков під час аварії отруївся газом, а тепер може втратити роботу і піти під суд. Про це він дізнався від кореспондента "ГПУ".

— Я пришел как обычно, получил наряд и пошел выполнять работу! Не было информации, что участок остановлен, — розказує телефоном 41-річний Володимир Деменков, він на лікарняному.

Родичі загиблих вважають винним начальника дільниці Сергія Мальцева.

34 гірники, які отруїлися газом, отримали по 750 грн. Кажуть, це мала компенсація.

— Куда ушли 8 миллионов, которые выделили на пострадавших и погибших? — говорить Руслан Берлинський. — Мы долечиваемся за свой счет. Помощь дошла не до всех — так считаю не я один, а все ребята, которые лежали со мной в больнице.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 10 винних в аварії на шахті Скочинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути