вівторок, 15 травня 2018 00:25

Настоятелем каплиці Московського патріархату є громадянин Росії

Настоятель незаконно збудованої поблизу фундаменту Десятинного храму в Києві каплиці православної церкви Московського патріархату 57-річний Юрій Харон є громадянином Росії. Його український паспорт — фальшивий.

Про це заявив нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко, 39 років:

— Громадянин Росії Юрій Харон має підробний український паспорт, виданий на Волині. Чому фальшивий? Бо маю відповідь від Адміністрації президента — до комісії при президентові з питань громадянства не надходили документи щодо прийняття до громадянства настоятеля.

У Юрія Харона був російський паспорт 2007 року. Тоді суд штрафував його на 340 грн за порушення правил перебування в Україні, каже громадський активіст Роман Сініцин. Не мав посвідки на проживання в країні.

Юрій Харон народився в Одесі. У 1980‑х очолював монастирі в російських містах Курськ і Тобольськ. 1999 року він з'являється у Києві при Свято-Іллінському храмі. 2005-го призначений настоятелем каплиці поблизу фундаменту Десятинної церкви.

Каплиця УПЦ МП стоїть на Старокиївській горі — між історичним музеєм і руїнами Десятинної церкви. 2007 року кілька священиків попросили дозволу провести молебні на території музею. Встановили тимчасовий намет-скинію. За рік на тому місці звели дерев'яну каплицю. Назвали чоловічим монастирем Пресвятої Богородиці Десятинної церкви. 2012‑го каплицю підпалили. Її перебудували на кам'яну. Роботи проводили вночі.

Міністерство культури та Київська міська адміністрація заявили — готові демонтувати незаконну каплицю. Але досі цього не зробили.

Зараз ви читаєте новину «Настоятелем каплиці Московського патріархату є громадянин Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути