Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2011 05:30

"Нас пограбують і заберуть навіть землю"

  Микола Мельниченко: ”20 людей, які зараз у нас працюють, партійними справами займаються у вільний від роботи час”
Микола Мельниченко: ”20 людей, які зараз у нас працюють, партійними справами займаються у вільний від роботи час”

30 травня у Києві відбувся установчий з'їзд партії "Українська люстрація". Одним із її засновників є Микола Мельниченко, колишній майор Управління держохорони. Днями подадуть документи на реєстрацію партії в Міністерстві юстиції.

— Розумію, буде шалений тиск і Мін'юст відмовиться від реєстрації партії, зачепившись бодай за одну кому в документах, — каже 44-річний Микола Мельниченко.

Навіщо формувати 190-ту партію в Україні?

— Одна із цілей — створити певну раду старійшин, яка була б моральним авторитетом для переважної більшості українців і до якої мусила би прислухатися влада. Щось на зразок цензорів у Давньому Римі. Вони мали повноваження відсторонити від виконання обов'язків сенатора, якщо той навіть не порушував закон, а просто робив аморальний вчинок.

Створення такої ради цензорів — це та національна ідея, навколо якої можуть об'єднатися українці. Щоб 300 спартанців прийшли у Верховну Раду і провели процес люстрації. Тоді зможемо докорінно змінити життя в Україні.

Сподіваєтеся провести до Ради 300 депутатів?

— Таке завдання стоїть. Будуть 300 нових облич, які не були при владі на посадах міністерського рівня. Обов'язкова умова, щоби посади не обіймали ні вони, ні їхні діти.

В України є два шляхи. Перший — кривава революція. Влада набридла всім, і багато людей готові взятися за вила. Другий шлях — еволюційний. Щоб нас 40 років водили по Україні та говорили: "Давайте вирішувати все мирно, ще трохи потерпимо, і все буде добре". Але при цьому нас пограбують і заберуть навіть землю. Тому єдиний реальний шлях, який я хочу втілити в Україні, — люстрація. Або, як жартують, кастрація. Ми повинні зробити корупції кастрацію, щоб не розмножувалася.

Ще один принцип, який маємо провести, — виборність громадянами суддів. У Печерський суд, кажуть, приводять найцинічніших, нахабних суддів. На них у влади є компромат, щоби приймали потрібні рішення.

Із чого починатиме роботу партія?

— З пошуків людей, які готові жертвувати. Я поїду по всіх регіонах України.

Фінансування з боку структур на зразок масонської ложі, спецслужб чи олігархів не маємо.

Зараз ви читаєте новину «"Нас пограбують і заберуть навіть землю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути