середа, 04 серпня 2010 02:00

Наркотики передають "Автолюксом"

Міліція 2010 року почала використовувати малу авіацію для пошуку плантацій конопель. За червень і липень із літаків та вертольотів уже знайшли 250 таких ділянок.

— Злочинці обсаджують їх по периметру соняшником або кукурудзою, — каже Геннадій Лісконог, начальник департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків. — Використовують ділянки в болотистих місцях. Наприклад — у Чорнобильській зоні. Але з повітря все видно.

Знайдені плантації конопель росли переважно в центральних і північних регіонах України.

— Вирощують голландські сорти коноплі. Кущі виростають до 3 метрів. Великі, як ялинки. Із кожного можна отримати до 100 тисяч гривень, — продовжує Геннадій Лісконог.

Також міліція почала ловити наркоторговців в Інтернеті. Реклама сайтів із продажу наркотиків періодично з"являється на популярних інтернет-форумах, поширюється через службу миттєвих повідомлень айсік"ю. Телефонів продавці не лишають. Покупці замовляють товар через електронну пошту. Отримують його через службу доставки "Автолюкс" або "Гюнсел", каже Геннадій Лісконог. Якщо продавець і покупець живуть в одному місті, то наркотики лишають у вокзальній камері схову. Покупцю повідомляють поштою номер камери і код, аби відкрити дверцята. Міліція вже затримала 20 таких наркоторговців.

1 липня президент Віктор Янукович розкритикував роботу міліції щодо боротьби з наркоторгівлею. Він приніс на нараду з керівниками силових структур марихуану та кокаїн. Їх купили в інтернет-магазині за його дорученням працівники адміністрації.

Протягом останнього тижня міліція почала шукати наркотики за допомогою собак на залізничних вокзалах Вінниччини. Розповідають, таке ж із часом буде по всій країні.

Зараз ви читаєте новину «Наркотики передають "Автолюксом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути