вівторок, 20 квітня 2010 06:37

Наречені садили дерева в зоопарку

Автор: фото: Костянтин Коломак
  Співак Віктор Павлік тримає в руках саджанець дуба у суботу в київському зоопарку. Ліворуч його третя дружина Лариса сперлася на лопату
Співак Віктор Павлік тримає в руках саджанець дуба у суботу в київському зоопарку. Ліворуч його третя дружина Лариса сперлася на лопату

Субота, 17 квітня, 11.30 ранку. Одна за другою до київського зоопарку під"їжджають обклеєні бантами та стрічками машини, з них виходять молодята. Наречені ховаються під парасольками, підбирають поділ плаття, аби не забруднити. Надворі холодно, дощ. Учасники акції "Посади дерево — вдихни життя" йдуть садити свої перші дерева у подружньому житті. Так у зоопарку відсвяткували День охорони навколишнього середовища.

— Було дуже багато охочих закласти алею молодят. Багатьом відмовили, бо територія не така й велика, — каже Світлана Берзіна, директор зоопарку. — Вибрали 17 пар. Молодята самі купували саджанці по 80–150 гривень. Їм найкраще пасує горобина або катальпа. Ці рослини символізують плодючість і успіх у житті. Вже одруженим парам добре садити дуби, що означають вічність стосунків. На деревах розмістимо таблички, де вкажемо, хто садив.

На іншій алеї з лопатами стоять Олександр Бригинець, депутат фракції БЮТ у Київраді, та Анжеліка Рудницька, художниця. За чутками, вони півтора року живуть у цивільному шлюбі.

— Мені допомагати не треба, — говорить Бригинець, викопуючи яму для туї. — Я стільки дерев пересадив, як усі тут присутні разом взяті.

Наречена не допомагає. Чекає свого хрещеника, сина співака Віктора Павліка — 10-річного Павла. Родина Павліків приїжджає за півгодини. Усі одягнуті в куртки із зображенням британського прапора.

— Нам сказали, святкування Дня охорони довкілля започаткували в Англії, тому ми так одяглися, — розповідає Віктор Павлік, 43 роки.

Доки Анжеліка Рудницька з хрещеником вкопують плакучу шовковицю, співак їх фотографує на телефон "Нокіа Е51".

У суботу в зоопарку висадили 62 дерева.

Зараз ви читаєте новину «Наречені садили дерева в зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути