четвер, 02 липня 2020 00:51

Наприкінці липня очікують зливи

Липень буде теплий. У перші дні на Сході, Півдні та в Центрі температура підніметься до +37°C. На решті території вдень у середньому +28…32°C, вночі до +20°C, за прогнозом Укргідрометцентру. Грозові дощі ймовірні на Заході й Півночі.

— Зазвичай липень — найтепліший місяць року. З періодами жаркої й нестійкої погоди — з грозами, шквалами й зливами, — розповідає начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик. — Цьогоріч передбачаємо середню температуру в межах 20–25 градусів. Це на 1–2 градуси вище, ніж показники минулими роками.

— Очікую тепло впродовж усього місяця. 3–4 та 16–17 липня — пройдуть дощі з грозами. Висока ймовірність граду. А 22–24 можливі зливи. Після них до серпня буде сухо, — говорить народний синоптик Леонід Горбань, 80 років. — У центральній частині вдень найхолодніше буде 23 липня — до плюс 18 градусів. Прохолодні й деякі ночі. На Одещині найспекотніші дні чекаємо 5 та 18 липня. Найхолодніші — 3, 6 й 25.

2020-й проходить під знаком Місяця, додає Леонід Іванович:

— Такі роки врожайні на колосові. Урожаї озимих і ярих сягають рекордних показників.

Фермери не очікують великого врожаю зернових.

— Буде, але не такий, як торік. Цьогоріч вегетація затрималася на два тижні. Весна настала пізно, потім заморозки, суховій до травня, — каже фермер із Полтавської області Віталій Масляк, 48 років. — Якщо в липні стоятиме спека, соняшник витримає. А кукурудза не запилиться. Якщо ж ітимуть дощі й без високих температур — усе буде добре.

Зараз ви читаєте новину «Наприкінці липня очікують зливи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути