четвер, 07 липня 2011 08:00

Найвищий дороговказ близько шести метрів

— Коли сказали, що поставлять нам цей дороговказ, думали, що тут такого незвичного? Але тепер бачимо, є чим пишатися, — з порогу Барського автодорожнього технікуму на Вінниччині методист Галина Казьмірова, 42 роки, дивиться на 5,7-метровий дороговказ. Він найвищий в Україні.

На ньому вказано, що до технікуму 7 м. Неподалік на кам'яній брилі стоїть пам'ятник "запорожцю", який називають "зозулькою".

— Поставили дороговказ місяця два назад. Але офіційно відкривають тільки сьогодні. Бачте, зверху є дощечки-флюгери "Доля, щастя, удача, любов", — продовжує методист. — Куди вітер подує, туди й показує напрям. Найчастіше у бік технікуму показує "любов".

Дороговказ внесли в Книгу рекордів України. На дубовому восьмиграннику розмістили 52 вказівники напрямів до міст світу. Зверху встановили шпиль з назвою міста Бар, стилізований у вигляді тризуба.

— Є на ньому і жартівливі напрями. Це народні назви районів Бара — Матня і Кацапетівка. Або вулиці Дерибасовська і Брайтон-Біч. Магазини в місті, до яких близько 500 метрів, — розповідає 54-річний Йосип Кібітлевський, директор технікуму. — Тепер хочемо дослідити, чи є подібні вказівники в Книгах рекордів інших країн. Можливо, претендуватимемо на світовий рекорд.

— Цілком справедливо. Такий дороговказ на це заслуговує, — додає місцевий художник 42-річний Володимир Заєць. Він вирізьбив дощечки-дороговкази. Над кожною працював близько трьох днів. — У мене це третій рекорд України. Першим проектом була картина, яку малювали тисяча людей. Це була помаранчева революція, такий підйом. Віктор Ющенко теж щось намалював. Вдруге діти створили малюнок довжиною 120 метрів. Серед їх робіт були й шедеври. До Євро-2012 хочу поновити цей рекорд, збільшити довжину.

Директор технікуму зауважує, що дороговказ обійшовся у 8 тис. грн. Усі кошти — з благодійного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Найвищий дороговказ близько шести метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути