пʼятниця, 28 грудня 2012 07:30

Найдорожчу ялинку встановили у Дніпропетровську

Найдорожчою ялинкою, серед встановлених на центральних площах міст України, є дніпропетровська. Вона — штучна, заввишки 25 м, коштує 4 млн грн. У суму входять фігурки тварин, що світяться вночі. Її четвертий рік поспіль встановлюють біля обласної ради.

30-тонна ялинка на столичному майдані Незалежності обійшлася в 3 млн грн. Заввишки 35 м, прикрашена 750 світлодіодами та 150 кульками. З міського бюджету на її придбання виділили 450 тис. грн. Ці гроші пішли на встановлення, оформлення документації, охорону та майбутній демонтаж. Решту дав благодійний фонд "Таврійські ігри".

2,7 млн грн заплатили за 23-метрову штучну ялинку в центрі Донецька. Виготовлена в Росії. Підсвічується 878 іграшками, зірками та півмісяцем. Їх створила фірма, яка щороку прикрашає ілюмінацією вул. Єлісейські поля у Парижі.

Вінницька ялинка обійшлась у 588,7 тис. грн. Її висота — 28 м, стоїть на постаменті, що обертається. Прикрашена 3 тис. іграшками, близько 1 тис. з них виготовили жителі міста.

288,8 тис. грн коштує головна ялинка Криму. На 15-метровому дереві — 200 кульок, 100 бантів та гірлянди-цукерки. Витримана в синіх, сріблястих та золотих кольорах.

Серед обласних центрів найдешевшою є ялинка в Ужгороді. За неї заплатили 1,5 тис. грн. Дерево заввишки 20 м привезли з Міжгірського району, вік ялинки — 80 років. Прикраси цього року не купували, використовуватимуть торішні.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчу ялинку встановили у Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути