вівторок, 07 червня 2011 02:45

Найдешевше оцінили "Дівчину і зебру"

8 та 9 червня аукціонний дім МакДугал у Лондоні виставить на торги твори російського та українського мистецтв. Продаватимуть картини Івана Айвазовського, Давида Бурлюка, Івана Шишкіна, Миколи Реріха, Костянтина Коровіна, Генріха Семирадського та Іллі Чичкана. Всього буде майже 500 робіт.

— До кризи ціни на твори мистецтва невпинно росли. Тепер вони починають поступово падати, — каже 42-річний Уїльям МакДугал на прес-конференції у столичному музеї російського мистецтва. Він з дружиною Катериною очолює аукціонний дім. — Але це падіння незначне. Якщо вартість цінних паперів упала на 75 відсотків, то на картини — всього на 20. Розумні люди знають, що вкладати гроші у банки та цінні папери невигідно. Краще інвестувати у твори мистецтва. Вони за жодних обставин не подешевшають.

Топ-лотом торгів стане "Портрет Ірини Кустодієвої" російського художника Бориса Кустодієва. Початкова вартість — 1,8 млн фунтів.

— Портрет доньки Кустодієв написав 1911 року, коли лікувався у швейцарському Лейзені, — розповідає Катерина МакДугал. — Його виставляли на пересувній виставці у Києві, Санкт-Петербурзі і Москві. Потім на міжнародних виставках у Швеції та Америці. На останній картину придбав американський колекціонер. Цього року правнук виставив її на продаж. Думаю, зробив це через кризу.

Картину російського художника Івана Шишкіна "Сосновий ліс" продають за 1,2 млн фунтів.

Найдешевше — у 2–3 тис. фунтів оцінили роботу "Дівчина і зебра" київського живописця Іллі Чичкана.

— Чичкан — один із найвідоміших українських художників у світі. Його картини гарно продаються на інших аукціонах. Та ми з ним працюємо вперше. Якщо полотно придбають, продовжимо співпрацю. За дорогі картини колекціонери торгуються по телефону, дешевші приїздять купувати самі.

Зараз ви читаєте новину «Найдешевше оцінили "Дівчину і зебру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути