вівторок, 27 грудня 2011 08:27

Найбільші черги на Хрещатику стоять біля яток із глінтвейном

Автор: фото: Тарас Подолян
  Продавці сувенірів торгують перед ялинкою на майдані Незалежності в столиці. За повітряну кулю у формі зірки просять 30 гривень. За ”двадцятку” там можна сфотографуватися з Дідом Морозом чи поїздити верхи на поні
Продавці сувенірів торгують перед ялинкою на майдані Незалежності в столиці. За повітряну кулю у формі зірки просять 30 гривень. За ”двадцятку” там можна сфотографуватися з Дідом Морозом чи поїздити верхи на поні

— На Хрещатик лучче вечером іти, коли запалять усе, тоді красота. Удень без снігу вулиця, як війна, виглядає. У толпі дивитися треба за сумкою, тут ворів багато. І не мусорити, а то після приїжджих всьо завалено, — каже в неділю киянка 27-річна Олена Вікторова.

Знайомлюся з нею біля Головпоштамту. Вона за руку веде сина Олега, 5 років. Розпитую поради киян приїжджим на новорічні свята. Таких за вихідні в Києві було півмільйона, кажуть у міській адміністрації.

Підходимо до 40-метрової штучної ялинки на майдані Незалежності. До нас кидається Дід Мороз у синіх джинсах і білих кросівках.

— Давай сфотографируемся в машине, — хапає за руку Олега. Малий усміхається і тягнеться до кабріолета.

— Вы сначала у меня спросите, — кричить Олена, тягне хлопця за другу руку. — Ось такі і портять весь новорічний настрій. Він зразу до дитини поліз, а не в батьків спитатися. А сину що сказати, що то поганий Дід Мороз?

Питаю, де поїсти і куди краще піти.

— Красива ялинка в Маріїнському парку. Туди сходіть. Якщо любите театр, то їх тут багато, але білетів, напевно, на вихідні немає. В Українському домі діє різдвяна виставка. Дешево поїсти можна в "МакДональдзі" чи "Здоровенькі були". Вони тут недалеко, у дворах. Ще біля ЦУМу продають сосиски в тісті за 5 гривень, але то так — перекус.

Чоловіків у костюмах Діда Мороза на майдані близько 50. За фото беруть від 15 до 20 грн. Одягнені в червоні халати з візерунками, шапки, мають штучні білі бороди. Навколо ялинки на розкладних столах продають сувеніри та повітряні кульки, стоять прикрашені сани та автомобілі. За ялинкою троє робочих монтують велику сцену. Там на перекур час від часу збираються Діди Морози. Крім них, майданом ходять люди в костюмах героїв сучасних мультфільмів: Спанч Боб, Лунтик, Панда. Також пропонують сфотографуватися з голубами чи кроликами.

За 100 м від ялинки новорічний ярмарок. За гроші частують медом, пряниками, цукерками та булками. У 30 дерев'яних ятках продають ляльки-мотанки, іграшки, сувеніри. За 30-сантиметрову ялинку просять 100 грн, за ляльку — 50. Найбільша черга біля намету із глінтвейном і кавою. Поряд стоїть 1,5-метровий пряник у целофані. Неподалік у смітнику шукає пляшки безхатько.

Біля станції метро "Хрещатик" знайомлюся з 40-річною Надією Ігорко. Вона в Київ приїхала вперше. Гуляє з сином 19-річним Ігорем, який проходить строкову службу в Київському гарнізоні.

— На Новий год он не сможет, вот я к нему и приехала, — розказує Надія Андріївна. — Зараз ідем до наметового табору під Печерським судом. Хочу подивитися на тих, хто ще вірить Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші черги на Хрещатику стоять біля яток із глінтвейном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути