Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2013 07:00

Надію Кричун і її корову збив ранковий потяг

64-річну Надію Кричун із села Немія Могилів-Подільського району Вінниччини збив товарний потяг. Це сталося 15 травня зранку, коли вела корову на пасовище.

— Хтіла перегнати худобу через колію. А тварина чи то злякалася, чи, як люди кажуть, ґедзь укусив. Стала як вкопана на рельсах. А в нас у це врем'я, у вісім часов утра, проходить поїзд Кишиньов — Москва. Він якраз із-за рогу летів. Скорость став убавляти, бо за 300 метрів станція, — розказує заступник директора місцевої школи Олена Дудко. — Надя стала спасати корову, намотала на руку вірьовку і хтіла потягнути її. І тут в секунді цей поїзд налетів на них. Батьки вели дітей у школу, то розказували, що корову він трохи протягнув і її відкинуло вбік, а жінку по щебню волік, доки вірьовка не сповзла з руки.

Корова загинула на місці. Люди кинулися рятувати жінку. Викликали міліцію і "швидку". Її з численними саднами, відкритою черепно-мозковою травмою та переломом черепа відвезли до Могилів-Подільської лікарні. За півтори доби жінка померла.

— Боролися за її життя як могли. Викликали нейрохірурга з Вінниці. Пацієнтку підключили до штучного дихання. Про операцію мови не було, лише рани зашивали, — каже завідувачка реанімаційного відділення Могилів-Подільської лікарні Людмила Зайцева.

Чоловік Надії Кричун помер вісім років тому, кажуть у селі. Він хворів. Без матері залишилися двоє дорослих синів. Вони організовують її похорони.

— Дуже шкода цеї жіночки. Всігда в неї молоко купляла. Дуже добре від її корови. Чоловік і вона робила в колгоспі, — каже місцева 56-річна Світлана Котовська.

— У тому місці, де переходила, навіть не було якихось перекладин зі зрубу чи бетонних плит. Люди скачуть по коліях. Хоча попід нею є дорога. Тудою ходять, їздять і проводять череду, — каже секретар сільської ради 36-річний Олександр Віннічук.

Зараз ви читаєте новину «Надію Кричун і її корову збив ранковий потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути