Ексклюзиви
субота, 11 жовтня 2008 07:11

Надія Болобан наздогнала крадія

Автор: фото: Любов КАРНАРУК
  Надія Болобан показує в бік обласного драмтеатру в центрі Черкас — куди вона бігла за викрадачем мобільного телефону
Надія Болобан показує в бік обласного драмтеатру в центрі Черкас — куди вона бігла за викрадачем мобільного телефону

Продавець магазину life:) у Черкасах 20-річна Надія Болобан наздогнала крадія мобільного телефону. Бігла за ним квартал.

— У п"ятницю 26 вересня близько одинадцятої дня в магазин зайшов чорнявий чоловік років 30. Одягнений пристойно, світлі сірі штани, светр, зверху джинсова куртка. Довго роздивлявся вітрину. Тоді попросив телефон за 3 тисячі, — марку дівчина не хоче називати. Пояснює, що не дозволяє керівництво. — Я йому хвилин 20 розказувала, показувала. Перевірили, як музика грає, як працює фотокамера. Чоловік віддав мобілку, вийшов на вулицю покурити й пішов. Через якийсь час повернувся. Я вдруге дала йому мобільний. Він каже: буду брати. А тоді раз — укинув у кишеню й ходу з магазину.

Від крамниці на вул. Дашкевича крадій побіг через дорогу в бік драмтеатру. Надія Болобан вискочила за ним:

— Я бігла й кричала: "Допоможіть! Держіть!". Люди здивовано оглядалися, але ніхто не реагував. Він звернув у якийсь вузький перевулок. Я бігла за ним на високих каблуках по клумбах — навпростець. А він, гад, по асфальту, — сміється. — Позбивала набійки, задихалася.

У той час дорогою їхала срібляста іномарка. Водій і пасажир звернули увагу, що жінка біжить у червоній жилетці з бейджиком.

— Вони завернули в провулок, вискочили з машини й перехопили втікача. Один із тих чоловіків виявився колишнім міліціонером. Забрали в крадія мобільний і паспорт, — каже Надія.

Чоловіки передали втікача міліціонерам, а Надія повернулася в магазин.

Приходжу, а Тамара вся в сльозах, туш потекла. Обіймає мене, плаче

— Приходжу, а Тамара (старший продавець Тамара Зеленько. — "ГПУ") вся в сльозах, туш потекла. Обіймає мене, плаче. Приїхала міліція, розпитували, як усе сталося. Телефон забрали як речовий доказ. Ми з Тамарою напилися заспокійливого, бо колотило. Та й працювали далі, — усміхається. — Мені всі кажуть: він же міг і різонути, і що завгодно. Батьки по телефону дали прочухана. Та я про це не думала. Мене розізлило, що я тут стою, трачу час, зусилля. А він отак... Побігла — де й сили взялися. Кілька днів ноги боліли і прес, — показує на живіт.

Надія Болобан родом із Донецька. У Черкасах навчалася в медичному коледжі на фармацевта. Роботи за спеціальністю не знайшла. Працювала в супермаркеті "Абсолют", майже рік — у магазині life:).

Міліція вручила Надії подяку. Директор компанії Сергій Фесенко — конверт із грошовою винагородою.

— Вчинок цієї тендітної дівчини вражає. Дитина кинулася захищати майно компанії. Запевняю, вона матиме кар"єрний ріст, — обіцяє Фесенко.

Чоловік, який украв мобілку, живе в Канівському районі на Черкащині. У обласній міліції його прізвища не розголошують. Кажуть, він скоїв таке вперше і шкодує. Перебуває на підписці про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Надія Болобан наздогнала крадія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути