четвер, 30 вересня 2021 00:26

Над Донбасом помітили "нічний страх Путіна"

28 вересня над окупованим Донбасом виконав бойове завдання ударний безпілотний апарат "Байрактар ТВ2".

Безпілотник вирушив із бази в Миколаївській області, пролетів над Волновахою і попрямував до міста Курахове Покровського району на Донеччині. Далі сховався у висоті.

"Байрактар ТВ2" в середині 2000-х створив турецький конструктор Сельчук Байрактар. Такі виготовляють у Туреччині. Оснащені радарами, ракетами, камерами. Працюють у верхніх шарах атмосфери, куди не долітають більшість винищувачів. "Байрактари" вважають надсучасною зброєю ХХІ ст., яку ніхто не може вразити. Їх застосовують під час воєнних конфліктів у Сирії, Лівії та Нагірному Карабаху. Саме "Байрактари" завдають найбільшої шкоди російським найманцям, знищують найсучаснішу російську зброю.

"Байрактар ТВ2" називають "нічним страхом Путіна". Бо його не може виявити та вразити жодна російська техніка. Торік Володимир Путін наказав російському міністерству оборони розробити зброю проти "Байрактара" — безпілотник "Охотник".

"Він має стати мисливцем за "Байрактарами", — пише турецька газета "Харієт". — Але поки що перебуває на стадії дослідного зразка".

Україна закупила в Туреччини кілька "Байрактарів". Загалом мають придбати 48 штук. Згодом за ліцен­зією вироблятимуть їх на заводі "Мотор Січ" у Запоріжжі.

Днями головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний визнав, що бойові безпілотники "Байрактар" активно використовують на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Над Донбасом помітили "нічний страх Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути