пʼятниця, 02 березня 2018 05:36

Національний медуніверситет припинив страйк

Про завершення безстрокового страйку заявили в Київському національному медичному університеті ім. Олександра Богомольця 28 ­лютого.

Вуз не працював два дні. Навчальні корпуси були зачинені, вхід — перемотаний ланцюгами. Страйк оголосили деякі студенти й викладачі. Вимагали повернути ректора Катерину Амосову. Її Міністерство охорони здоров'я відсторонило від посади. Бо у закладі вчасно не провели ліцензійний іспит для студентів-стоматологів. Ректор заявила, що МОЗ не виділило на його організацію достатньо коштів.

Припинити протест закликала Катерина Амосова:

— Ми змусили нас почути. Переконана, що цей здобуток нашої спільноти має змінити мову протесту на мову діалогу. Закликаю, шановні колеги, припинити страйк і повернутися до навчання.

Частина студентів від початку були проти проведення страйку.

— Те, що так вирішило студентське самоврядування, йде всупереч бажанням студентів, — говорить студентка шостого курсу Олександра Копоть, 24 роки. — Неправильно, коли старостам груп у деканатах кажуть не ходити на заняття, бо вони страйкують. Невідомо, як тепер відпрацьовуватимуть пари.

Зараз ви читаєте новину «Національний медуніверситет припинив страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути