Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2007 07:07

На виставку ювелірних прикрас прийшло 20 тисяч людей

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Киянка Ірина Бутенко приміряє сережки з білого золота за 4000 гривень на виставці ”Ювелір Експо Україна 2007”, що проходила у столичному виставковому центрі ”КиївЕкспоПлаза”
Киянка Ірина Бутенко приміряє сережки з білого золота за 4000 гривень на виставці ”Ювелір Експо Україна 2007”, що проходила у столичному виставковому центрі ”КиївЕкспоПлаза”

250 компаній із 7 країн світу привезли свої вироби на XIII міжнародну виставку "Ювелір Експо Україна 2007". Вона тривала три дні в столичному виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" і закінчилася у неділю, 13 травня. Вітрини займали 11 тис. кв. м площі.

Окрім України, свої експонати представили Індія, Італія, Польща, Росія, Туреччина та Гонконг. Організували виставку АТ "Київський міжнародний контрактовий ярмарок" та Асоціація ювелірів України.

— Сподіваємося, що тут провідні виробники прикрас підпишуть між собою договори, налагодять співпрацю, — каже прес-менеджер виставки Тетяна Константинівська.

Більшість виробів на виставці — із білого та жовтого золота, срібла, з дорогоцінним камінням. Окрім прикрас, виставили ікони з позолотою, посуд, чоловічі та жіночі годинники, вироби з бурштину, жіночі заколки та сумки, перли, біжутерію.

Товари можна було купити прямо на виставці, причому на 5 і навіть 50 відсотків дешевше, ніж у магазинах. Вхідний квиток коштував 10 грн, щодня було приблизно 7000 людей.

Киянка Ірина Бутенко на виставку прийшла з чоловіком. Хоче придбати сережки. Приміряє дві пари біля павільйону черкаського ювелірного заводу "Martina". Найдешевша прикраса тут коштує 130 грн. Найдорожча, із діамантом та смарагдом — $25 тис.

— Я спеціально прийшла саме сюди. Вибір великий, і роблять хороші знижки, — каже жінка і приміряє сережки вартістю 4 тис. грн. Вони з білого золота. Навколо сапфіру шматочки діамантів.

— Деякі вироби ми продаємо наполовину дешевше, — запевняє продавець. — Наприклад, перстень із білого золота, посередині з топазом, біля якого чотири маленьких діаманти пропонуємо за 1600 гривень. У магазині менш ніж за три тисячі гривень такі прикраси не виставляють.

Збирається черга біля стенду Київського ювелірного заводу. Там приймають зламані прикраси та обмінюють на нові.

60-річна Марія Швора з Фастова привезла свій перстень, який тріснув, та сережки. За них планує вибрати обручки синові. Каже, що про виставку їй розповіла столична подруга, бо знає про заплановане на осінь весілля.

Поряд з ювелірним заводом розмістила свій стенд столична фірма "Kleynod". Вона спеціалізується на годинниках.

— Сьогодні ми зробили знижку в 5 відсотків, — ділиться фахівець із продажу 22-річна Юлія Березовська. — Виставкою дуже задоволені, бо багато купують. Але скільки ми продали — не скажу. Комерційна таємниця.

Жіночий годинник із золотим корпусом, швейцарським механізмом та шкіряним ремінцем без знижки коштує від 4 тис. грн, чоловічий — 6 тис.

Приватне підприємство "Бронзовий лев" із Черкас на "Ювелір Експо" приїхали вдруге. Вперше його представники побували тут торік восени. Фірма привезла бронзові вироби, зроблені під раритет. На стелажах стоять підсвічники, дзеркала. За метрову вазу просять 6 тис. 500 грн.

Протягом трьох виставочних днів проводили конкурси серед ювелірів. Кращим ескізом 2007-го в номінації "Ювелірна прикраса року" професійної категорії стала "Вишиванка" художника-дизайнера Анни Жеганенко черкаської фірми "Martina".

"Кращу каблучку" молодіжної категорії намалювала студентка Київського інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука Лілія Митропан. Ескіз називався "Янголята".

Зараз ви читаєте новину «На виставку ювелірних прикрас прийшло 20 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути