пʼятниця, 18 грудня 2009 08:08

На вимушені канікули пішла десята частина школярів

Із минулого тижня в Донецьку, Житомирі, Полтаві, Черкасах, Одесі та Севастополі на карантин закрили всі школи. Із 15 грудня Міносвіти заборонило відвідування середніх навчальних закладів у Запоріжжі, Миколаєві та Луганську. У цих містах оголосили епідемію грипу. Навчання припинили в окремих населених пунктах ще 16 областей, де протягом тижня значно зросла кількість інфікованих.

У Черкасах на 10 днів закрили всі середні школи. Вузи та дитячі садки продовжують працювати. У середу на вулицях дітей майже не видно. Із продуктового магазину в центрі міста виходить 33-річна Людмила із сином Олегом, 7 років. Хлопець у теплій куртці, обмотаний шарфом. На вулиці -12°С.

— Мені пощастило, що зараз у відпустці, то сиджу з малим, — каже Людмила. — А минулого разу возилися з ним — то до тітки, то до сестри, то знову додому. Тягали по тролейбусах і маршрутках — хіба ж це захист від грипу? Хто захворів, той нехай і сидить удома, лікується, а школи ж навіщо закривати? Лікарняних батькам не дають на час карантину. У навчанні діти відстають.

Біля Центрального ринку 12-річна Наталя Василенко з однокласницею Катериною Чумак продають зроблені з бісеру ялинки. Примостилися на бордюрі, три ялинки поставили на кришці від взуттєвої коробки. Просять за ялинку 20 грн.

Лікарняних батькам не дають на час карантину

— Ми карантину раді, бо нам є що робити, — говорить Наталя. — На свята заробимо собі грошей. А навчання доженемо.

Розповідають, що більшість однокласників батьки відвезли до дідусів і бабусь. У кого ті далеко, сидять удома — грають на комп"ютері, дивляться телевізор.


Чимало учнів захворіли і в Полтаві.

— Станом на середу зафіксували лише один випадок звичайного грипу, — розповідає Людмила Михайлець, заступник головного лікаря міської дитячої поліклініки N1. — Решта — респіраторні захворювання. У понеділок надійшли близько 600 викликів лікарів. Це багато, але не катастрофічно. Більшість батьків просто перестраховується: невелика нежить — і викликають лікаря. Та це добре в таких умовах.

Усього в країні закрили 1669 середніх шкіл. Додому відправили десяту частину всіх українських школярів — понад 516 тис.

Скільки триватиме карантин, визначають місцева влада та санепідемслужби регіонів. У Донецьку він закінчиться не раніше 20 грудня, у Житомирі — на день пізніше, у Полтаві — 22-го, у Севастополі — 24-го, у Миколаєві — 25 грудня. В Одесі з датою не визначилися, бо в місті хворіють 90% учнів.

Зараз ви читаєте новину «На вимушені канікули пішла десята частина школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути