вівторок, 04 грудня 2012 06:15

На відкритті ЦУМу гречку продавали по шість гривень

— Томочка, я стою на сходах. Передо мною людей 40. Підходь скоріше, бо більше 5 кілограмів на руки не видаватимуть, — кричить у слухавку лучанка 59-річна Софія Михайлівна перед входом до луцького Центрального універмагу. — Бачу через окно, що там всьо красіве. Дєвочки ще поли натирають. Плитка на підлозі аж блистить.

30 листопада відкрили три поверхи відреставрованого універмагу в центрі міста.

Торік 4 грудня він згорів через коротке замикання в мережі. Тепер на місці радянського ЦУМу сучасний торговельний центр з ескалаторами та панорамними ліфтами.

— Мені вчора подзвонила племінниця. В інтернеті прочитала, що в ЦУМі будуть олію по 8 гривень, а цукор по 4 продавати. Хочу на Новий рік скупитись. Якщо м'ясо буде дешеве, тоже візьму. В морозілку запакую, хай лежить. Бо в той крізіс не знаєш чого чекати, — продовжує Софія Михайлівна.

На початку року ЦУМ почала відбудовувати луганська фірма "Альтис". Усе обгоріле розібрали. Залишили всі 5 поверхів. Площу приміщення збільшили майже вдвічі. До пожежі мало 7 тис. кв. м, зараз — майже 12. Розширили передню частину будівлі й задню дворову.

На площі перед магазином зібралися дві тисячі лучан. Жінка в червоному береті затягує у натовп дівчинку років 3 у рожевому кожушку.

— Женщина, зачем вы ребенка сюда привели? Его же задавят в толкучке и не почувствуют.

— А де мені її оставити? Чоловік і мама на роботі, а в садочок нас поки що не приймають, — жінка бере дочку на руки і йде на тролейбусну зупинку. — Завтра приїдемо і сходимо без черги. Бо сьогодні там усі ноги віддавлять. У нас же народ дикий. Хоче все надурняк.

Перед входом стоять троє охоронців. Просять людей не пхатися. Коли натовп ломиться досередини, чути зойк. Жінці в норковій шубі придавило ногу дверима, їх заблокувало.

— У день відкриття двері застрівали чотири рази. Вони крутяться, реагують на рух, — розказує місцева Іванна Данилюк, 27 років. — Усі люди побігли на нульовий етаж, бо там відкрили супермаркет "Сільпо" і викинули гречку по 6 гривень. (Кілограм гречаної крупи у магазинах коштує 10-14 грн. — "ГПУ"). Казали, "Океан Ельзи" співатиме на відкритті, але Вакарчук не приїхав. Люди в толпі говорили, що ЦУМ Януковичу або його синові належить. А вони в Луцьк приїжджати бояться. Перед візитом президента у нас постійно природа бунтує. Торік через зливу півміста затопило, позаторік снігом завалило.

На першому поверсі відкрили бутики з косметикою, білизною, біжутерією, комп'ютерами і мобільними телефонами. На другому і третьому торгують одягом та взуттям брендів "Кіра Пластініна", "Оджі", "Монарх".

— Таня, ти шо, здуріла — пальто за 4 тисячі гривень купляти? Та піди на базар і за ці гроші купиш і шубу, й чоботи, — говорить рудий чоловік до дружини. Вона крутить у руках цінник, прикушує верхню губу. Продавщиця знімає з вішака пальто, пропонує поміряти.

— Слава Богу, воно на тебе завелике. Пішли звідси, тут ціни не для луцьких зарплат, — каже він.

У приміщенні смердить фарбою. На четвертих-п'ятих поверхах триває ремонт. Їх планують відкрити до 15 грудня. Там будуть крамниці  спортивних, дитячих товарів і взуття, ресторани й фаст-фуди.

— Учора двох дівчат під вечір знудило, — каже одна з продавщиць, не називається. Вона торгувала тут до пожежі. — Мабуть, фарби надихалися. Але проти старого ЦУМу тут зараз тепло і зручно, місця багато, туалети чисті, є ескалатори й ліфти. Тільки оренда дорожче, ніж у старому приміщенні була.

ЦУМ працюватиме щодня з 9.00 до 21.00.

Зараз ви читаєте новину «На відкритті ЦУМу гречку продавали по шість гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути