вівторок, 04 квітня 2017 00:25

На телебаченні встановлять квоти на українську мову

Закон про обов'язкове звучання української мови в телеефірі прий­няла в першому читанні Верховна Рада. У проміжках між 7:00 і 18:00 та 18:00 і 22:00 — фільмів і передач державною мовою має бути не менш як 75%.

Закон ініціювала фракція "Народний фронт". У Москві його назвали "геноцидом російськомовного населення".

"Росія 25 років говорить про захист російськомовних, аби просувати в наш парламент своїх маріонеток. Маніпулюють цим поняттям для промивання мізків людей, у тому числі в Криму і на Донбасі. Насправді ж саме українська потребує захисту. Особливо після сторіч русифікації. Ініціатива "Народного фронту" відповідає європейській практиці. Перей­маємо досвід Чехії, Ізраїлю, країн Балтії. Ці держави з нуля відновили рідні мови", — йдеться в заяві "Народного фронту".

— Про геноцид російськомовних заявила представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова. Однак навіть наголос у цих словах зробила неправильний, — говорить російський журналіст Олена Риковцева, 54 роки. — За три роки війни російські політики так і не навчилися правильно говорити слово "украинский". Тому, перш ніж повчати — самим варто підучитися. Насправді, так званий захист російськомовних — практично головне виправдання агресії РФ проти України.

Закон депутати продовжать розглядати на найближчих сесіях парламенту.

Зараз ви читаєте новину «На телебаченні встановлять квоти на українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути