Ексклюзиви
пʼятниця, 02 жовтня 2009 07:21

На сеґвеях катаються в парках

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Дівчинка вчиться їздити на сеґвеї минулими вихідними в центрі столиці, на площі Михайлівській. Окрім Києва, екскурсії влаштовують також у Одесі
Дівчинка вчиться їздити на сеґвеї минулими вихідними в центрі столиці, на площі Михайлівській. Окрім Києва, екскурсії влаштовують також у Одесі

Екскурсії на двоколісному електричному сеґвеї стають модними в Києві. Їх організовують за трьома маршрутами: Маріїнським і Хрещатим парками, парком ім. Рильського у Голосіївському районі та Трухановим островом.

— Катаємося лише в парках. Наші вулиці не пристосовані до сеґвеїв. Нема велосипедних доріжок, пандусів, багато бордюрів, — каже Тетяна Орлова, 30 років, координатор проекту "Сеґвей тур". Їздять у вихідні, в групі по вісім осіб. За півроку екскурсії відвідали півтисячі людей. Зі слів Тетяни, здебільшого приходять забезпечені українці та туристи-іноземці.

Катання нагадує політ, каже Орлова. Аби повернути вбік, варто трішки нахилити кермо. Тетяна гарантує, що навчитися їздити можна за кілька хвилин. Їздити на ньому можна завдяки гіроскопу — системі, яка допомагає збалансувати та правильно розподілити на колеса вагу апарата та людини.

В Україні сеґвеї продає фірма "Медіа маркет груп".

— Це річ недешева, коштує 9 тисяч євро або 11 тисяч доларів. Наші покупці — люди, які мають "мерседес", і хочуть себе побалувати. Такий засіб пересування підкреслює статус. Серед політиків сеґвей має колишній міністр транспорту Микола Рудьковський. Недавно нам здали в ремонт сеґвей іншого відомого політика. Йому цей транспортний засіб подарував колишній посол Росії в Україні Віктор Черномирдін, — розповідає Роман Кузьмич, 33 роки, із "Медіа маркет груп". З його слів, найбільше сеґвеї купують у Києві, Дніпропетровську, Одесі та Криму. Загалом в Україні налічують 200 власників цих колісних.

Півтори години екскурсії коштує щонайменше 250 грн. Є умовне вікове обмеження — від 5 до 70 років. Також екскурсії влаштовують в Одесі.

Зараз ви читаєте новину «На сеґвеях катаються в парках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути