пʼятниця, 11 січня 2013 00:30

На різдвяній "Країні мрій" висміювали Азарова

— За ту колядочку дайте горілочки бочку, — письменники брати 45-річні Віталій і Дмитро Капранови колядують зі сцени фестивалю "Країна мрій" у Києві. Жартують із політиків. Висміюють слово "кровосісі" прем'єр-міністра Миколи Азарова, коли той сказав, що в країні сформувався цілий прошарок "кровосісів" бюджетних коштів.

Дводенний фестиваль, присвячений святкуванню Різдва за давніми традиціями, завершився ввечері 8 січня. Народні гуляння відбувалися у козацькому селищі Мамаєва Слобода.

— Говорив би вже Азаров на російській. І відмовився балакати тою не зрозумілою йому мовою. Чого себе мучати? — гріється біля вогнища киянин Сергій Владика.

Біля дерев'яних столиків черги охочих скуштувати козацького кулешу та медовухи. Проїжджає підвода, діти спускаються з гірки на санчатах. На сцені у народних костюмах виступає "зірковий вертеп". Окрім Капранових, колядки виконують скрипаль Василь Попадюк, видавець Іван Малкович, казкар Сашко Лірник, співачки Марія Бурмака, Сусанна Карпенко, Антоніна Матвієнко і співак Андрій Бойко.

— Новий рік — він уже трішечки приївся, — говорить 48-річний Олег Скрипка, музикант і засновник фестивалю "Країна мрій". — Ці стандартні олів'є, шампанське "Артемівське". Різдво — то дитяче свято. Може, тому, що в країні відбувається бебі-бум. Дітей усе більше, а їм треба свята. І це прихована, але правда. Для дітей Різдво — дуже цікаво.

Фестиваль завершується концертом Олега Скрипки. Найзавзятіше присутні співають і танцюють під пісню "Весна".

Зараз ви читаєте новину «На різдвяній "Країні мрій" висміювали Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути