четвер, 09 липня 2009 07:37

На Полтавщині у воді з колонки виявили аміак

Аміак у воді виявила санстанція міста Кременчук на Полтавщині. Фахівці перевірили міські колонки. Відхилення помітили за вмістом марганцю, нітратів, за каламутністю й жорсткістю. У одній пробі був аміак. У Кременчуці — 94 колонки. На момент перевірки працювала 51. Воду можна пити з 28.

— Найбільше відхилень по нітратах. Вони небезпечні для дітей і вагітних. При накопиченні в організмі нітратів може бути отруєння. А якщо вміст їх перевищує норму в три-чотири рази, то у вагітних може статися викидень, — пояснює Надія Резнікова, 40 років, із Кременчуцької санітарно-епідеміологічної станції. — Таку воду можна використовувати лише для технічних потреб. А пити можна звичайну водопровідну, вона відповідає нормам.

Колонки з непридатною для пиття водою в червоний колір не фарбуватимуть, бо вони не перебувають на балансі в жодній установі. Санстанція оприлюднила результати перевірки через міські газети.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині у воді з колонки виявили аміак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути