вівторок, 07 липня 2009 18:20

На Пейзажній алеї знову штовхалися

У минулий четвер на Пейзажній алеї в історичному центрі столиці знову був скандал навколо землі. На вул. Володимирській, 10 фірми "УМ-Інвест" та "Укрмайно" планують звести 10-поверхівку. А кияни хочуть побудувати там гаражі. Конфліктують три роки. Цього разу дійшло до штовханини.

О дев"ятій ранку на Володимирську під"їхали кран і близько 20 чоловіків міцної статури, розповідають представники гаражного кооперативу "Пейзажний". Кияни вважають, що фірма-забудовник найняла бригаду повалити бетонні стіни, що залишилися від старих гаражів.

— Ці "качки" нас відтісняли, штовхали, щоб ми не заважали звалити паркан. Дякувати Богу, хоч нікого не били. Приїхав представник районного відділу з благоустрою. Вони провели засідання комісії та прийняли рішення зносити залишки цих гаражів. Але зробити це можуть лише за рішенням суду, — каже "ГПУ" Анна Гордієнко, 44 роки, із гаражного кооперативу "Пейзажний".

Кооперативники викликали міліцію. Та затримала чоловіків, щоб з"ясувати, хто вони такі. Потім їх відпустили.

Ділянку на Пейзажній алеї віддали Міністерству закордонних справ. Воно визначило інвесторів — товариства "УМ-Інвест" та "Укрмайно", які мали збудувати елітну висотку. Частина квартир мала відійти МЗС, решту інвестори могли продати. Апеляційний суд Києва прийняв рішення повернути землю гаражному кооперативу.

Зараз ви читаєте новину «На Пейзажній алеї знову штовхалися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути