пʼятниця, 28 січня 2011 00:30

На пам'ятник Бандері гроші збирали щедрівками та колядками

Понад 5 тис. грн зібрало братство ветеранів ОУН-УПА на встановлення пам'ятника Степанові Бандері у Луцьку. Вони надійшли на рахунок у банку. Його відкрив голова братства Василь Кушнір, коли дізнався, що влада 30 грудня відмовилася виділяти на це кошти.

— У Луцьку населення 250 тисяч. Якби половина здала по 1 гривні, вже мали би більше як 100 тисяч. А це великий внесок у добре діло, — каже Василь Кушнір, 71 рік.

Представники луцького осередку Всеукраїнської організації "Свобода" та їхні прихильники долучилися до ідеї братства. Вони організували колектив із людей різного віку і протягом двох перших днів Різдва колядували, а 14 січня пішли щедрувати. Зібрали понад 4 тис. грн.

— Ходили до політиків та знайомих у різних районах області, — розповідає 56-річний Святослав Боруцький, голова міської організації "свободівців". — Вирішили вкласти свій внесок у цю справу.

— Наші політики дивляться на те, що відбувається зверху, у Києві, та й самі не хочуть нічого робити. Самі ж виправдовуються малим бюджетом, — каже Василь Кушнір.

Зменшити затрати на пам'ятник ініціатори планують за рахунок працівників. Шукають добровольців, які погодяться робити безкоштовно. Уже є архітектор. Волинянка Ірина Дацюк зараз розробляє ескіз.

— Хотіли, щоб роботи закінчилися до 20-ї річниці незалежності України. Але все, як розумієте, залежатиме від того, як швидко зберемо потрібну суму, — говорить Василь Кушнір.

Зараз ви читаєте новину «На пам'ятник Бандері гроші збирали щедрівками та колядками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути