вівторок, 02 травня 2006 17:42

На смітнику знаходять побутову техніку

Вінницькі двірники на смітниках, що в центрі міста, вже кілька разів знаходять цінні речі. Багаті люди викидають старі, але ще добротні меблі, справну побутову техніку, одяг. Бідні їх підбирають.

Нещодавно двірник Семен Оболонський, 58 років, знайшов на звалищі справний кольоровий телевізор. Через тиждень — майже новий пилосос, ще трохи згодом — швейну машинку "Зінґер".

— Зараз ще не сезон. Багатії почнуть масово купувати нову побутову техніку ближче до літа, —  запевняє Семен Оболонський. — Стару тоді викидатимуть, а ми будемо пильнувати. Головне — прийти на роботу якомога раніше, щоб місцеві жителі не випередили.

Колеги Семена Сергій Сорокін та Ольга Осадчук теж не залишилися без обновок. Сергій знайшов собі гарний магнітофон, Ольга — пилосос. Інші двірники приносять зі звалища додому справні годинники, мобільні телефони.

— Цінні речі почали викидати ще років два тому, — сказала "ГПУ" Людмила Коляса, 56 років, майстер технічного відділу ЖЕКу N6 Вінниці. — Спочатку знаходили мішки з милом та пральними порошками, згодом з"явилися стара техніка та меблі.

Зараз до вінницьких смітників приїжджають мешканці сусідніх сіл із візками-"кравчучками". Вони збирають переважно їжу для худоби, папір та скло. З порожніми руками додому не повертається ніхто. Частенько в смітті знаходять документи. Двірники вважають справою честі повертати їх власникам.

Зараз ви читаєте новину «На смітнику знаходять побутову техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути