пʼятниця, 12 квітня 2013 05:15

На мосту між двома областями обвалилася плита

По обіді 9 квітня через руйнування мосту над річкою Дністер на межі Хмельницької та Чернівецької областей зупинили рух транспорту. На мосту обвалилася залізобетонна плита. Водіям доводиться об'їжджати через місто Новодністровськ на Буковині.

Під'їзд до мосту перекритий залізобетонними блоками. Такими ж обгороджено провал. На пішохідному тротуарі розійшлися плити. Посеред мосту стоїть вантажівка, біля якої працюють робітники. Поряд горить ліхтар.

— Та вже залатали ямів з 50, — каже один із працівників. На спецівці видно напис: "Трансміст". — Ще десь 30 лишилося.

Міст не освітлюється. За кілька десятків метрів права нога провалюється у порожнечу. Відстрибую вбік, присвічую мобільним. Залізобетонного покриття немає більш як на 1 кв. м. Крізь арматуру видно воду.

Міст з'єднує село Жванець Хмельницької області та село Атаки на Буковині.

— Ямковий ремонт роблять. Я 30 років на автобусі пропрацював. Вони залатають, а завтра піде фура і піз...ц тому асфальту, — каже Петро Бойко, 64 роки, з Атак.

У селі на під'їзді до мосту стоять зо два десятки легковиків. Із червоної "Славути" виходить жінка з немовлям на руках.

— Ми у Стару Ушицю на Хмельниччині добираємося, — каже Ірина Ліщ, 23 роки. — Дитині 8 місяців, його годувати треба. А в об'їзд — 300 кілометрів.

Люди з пакетами переходять міст.

— Хто на Кам'янець, хто на Вінницю добирається, — перекладає речі з однієї руки в другу вінничанин 22-річний Артур Хапкевич. — Бусиком до розвилки на Новодністровськ доїхали, потім сюди. Перейдемо пішки на той беріг, а дальше — хто як.

О 22.00 ремонтники припиняють роботу.

— Цей ремонт є наслідком багатьох факторів, — каже енергетик із чернівецького підприємства "Трансміст" Ігор Шутяк, 55 років. Їхня компанія веде ремонтні роботи. — І зима, і безгрошів'я. Плануємо закінчити за три дні.

З-під мосту пошкодження залізобетонних перекриттів видно ще краще — міст нагадує сито. Він належить Чернівецькій області.

Зараз ви читаєте новину «На мосту між двома областями обвалилася плита ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути