середа, 12 січня 2011 01:15

На місці пам'ятника Бандері намалювали свастику

Пам'ятний знак на місці, де мають установити пам'ятник голові ОУН Степанові Бандері в Луцьку, обмалювали червоною фарбою. Невідомі 10 січня зобразили нацистську свастику з трьох його боків.

— Швидше за все, камінь розфарбували п'яні юнаки, — припускає головний художник міста Ярослав Матвіїв, 56 років. — У цьому районі таких багато. Нап'ються і витворяють страшні речі.

— Це вже не перший подібний випадок у Луцьку, — розповідають у міській організації об'єднання "Свобода". — 2008 року невідомі червоною фарбою замалювали таблички з назвою вулиці, перейменованої на честь генерала Романа Шухевича. Через рік на вулицях міста були масово розклеєні листівки без вихідних даних, де був портрет Степана Бандери поряд із нацистською символікою. На приміщенні Братства ветеранів ОУН-УПА з'явився напис "Горите в аду, фашисты" і знак свастики. Винуватців цих злочинів правоохоронці досі не знайшли. У всіх актах вандалізму почерк є ідентичним. Імовірно, що вандали, вкотре переконавшись у власній безкарності, й надалі чинитимуть такі неподобства.

Пам'ятний знак установили два роки тому на площі перед палацом урочистих подій. Пояснювали: Бандера був зразковим сім'янином, тому молоді лучани братимуть із нього приклад і не подаватимуть на розлучення. Місяць тому депутати міськради прийняли рішення про присвоєння Бандері звання почесного громадянина Луцька.

Зараз ви читаєте новину «На місці пам'ятника Бандері намалювали свастику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути