пʼятниця, 14 грудня 2018 00:25

На "Кримський титан" качатимуть мінеральну воду

Артезіанську воду вирішили використовувати окупанти на заводі "Кримський титан", що в місті Армянск. На території підприємства пробурять свердловини, щоб наповнювати водою його кислотонакопичувач.

Таким чином забезпечать технічні потреби підприємства, розраховують окупанти. Проросійська влада анексованого Криму запевняє, що через видобуток з артезіанських свердловин якість питної води на півострові не погіршиться.

— Артезіанські води — стратегічний запас, який не повинен витрачатися для виробничих цілей, — каже 35-річний Антон Ковальчук, директор громадського об'єднання "Кримський центр екологічного благополуччя". — Через їх викачування у великих масштабах джерела почнуть підживлюватися морською водою. Може повторитися серпнева екологічна катастрофа.

24 серпня 2018 року на заводі "Кримський титан" із кислотонакопичувача — спеціальної водойми для зберігання хімічних сполук — стався викид хімічних речовин. В Армянську та сусідніх селах металеві предмети покрились іржею і плямами. У людей виникали алергічні реакції, вони потребували медичної допомоги. Окупанти приховували цю інформацію. Визнали катастрофу тільки за два тижні. Завод зупинили, з міста евакуювали дітей. За місяць підприємство знову запрацювало.

Зараз ви читаєте новину «На "Кримський титан" качатимуть мінеральну воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути