пʼятниця, 05 жовтня 2012 05:30

На "Книжковому арсеналі" підслуховують розмови між письменниками

4 жовтня у столичному комплексі "Мистецький арсенал" відкрився фестиваль "Книжковий арсенал".

— Ми запросили близько півсотні літераторів, — каже координатор української літературної програми Ірина Славінська, 25 років. — Наприклад, відвідувачі зможуть підслухати, про що між собою говорять письменники. Це будуть відкриті діалоги Юрія Андруховича і Тараса Прохаська, Юрка Іздрика і Любка Дереша, Ірени Карпи та Сергія Жадана. Іздрик назвав цю ідею сеансом групової психотерапії.

Запланували понад 150 подій. Покажуть виставку коміксів, книжкової графіки та ілюстрацій, поети читатимуть вірші. Дитячу програму представлять фінські митці. Із Гельсінкі приїде гурт "Рок-гризуни", які співають для дітей. Книжки продаватимуть українські та російські видавці.

— "Книжковий арсенал" — суто мистецька річ. Акцент робиться на культурних подіях, а не на продажі чи рекламі, — каже співзасновник видавництва "Нора-друк" Микола Кравченко, 49 років. — Фестиваль мусить викликати потяг до читання, показати, що від цього можна отримати купу кайфу. У порівнянні зі львівським Форумом видавців, тут суттєво менші продажі. У Львові потужна ярмаркова складова.

На захід запросили італійця Алессандро Барікко. За його творами зняли фільми "Легенда про піаніста" та "Шовк" із Кірою Найтлі. Із читачами зустрінеться й австрієць Йозеф Вінклер. Його називають найбільшим сучасним німецькомовним письменником. Представить книжку про українську гастарбайтерку, яка після закінчення Другої світової війни залишилася в Австрії.

Фестиваль триватиме до 7 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «На "Книжковому арсеналі" підслуховують розмови між письменниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути