четвер, 13 жовтня 2011 00:15

На фотографії проявився лик Святого Миколая

На світлині, яку зробив вінничанин Віталій Бабій, проявився лик Святого Миколая. 26 серпня, за день до Успіння Пресвятої Богородиці, він фотографував подругу Ольгу Богомол. Помітив зображення нещодавно, обробляючи знімок.

— Це було у мікрорайоні Старе місто біля храму святителя Миколи, — згадує 35-річний Віталій Бабій. Вісім років працює оператором на місцевому телеканалі ВДТ-6. — Якраз ішла вечірня святкова служба. Біля церковного хазяйського двору побачили старий сарай. Я давно займаюся фото, тому відразу відчув, що тут можна зробити гарні фактурні кадри. Оля присіла на купу старої цегли в листі. Я зробив більше сотні знімків. Переглядав їх пізно вночі, розгорнув один на повний екран. Подумав, щось кольори не ахті, треба перевести в чорно-білий формат. Як перевів, побачив на задньому фоні щось схоже на обличчя дідуся. Навіть трохи нашугався, бо вдома тоді нікого не було. Вранці знову глянув на нього — таки є обличчя. Показав мамі, дружині, колегам на роботі. Усі підтвердили, що лице там є. Сказали, що найбільше схоже на лик Святого Миколая.

Козацький храм святителя Миколи є найдавнішим у Вінниці. Його звели 265 років тому без жодного цвяха.

— Не зовсім упевнена, що то дійсно лик, — говорить 27-річна Ольга Богомол. — Я віруюча людина, тому з осторогою ставлюся до містики. Можливо, це просто гра тіней, бо фотографію робили ввечері. Але якщо це справді святий образ, думаю, то гарний знак. Бо Святий Миколай — покровитель дітей, а я незаміжня.

Зображення на фото не відповідає православним канонам іконопису, каже секретар Вінницької єпархії Української православної церкви, протодиякон Владислав Демченко. Стверджувати, що то лик святого, не береться.

Зараз ви читаєте новину «На фотографії проявився лик Святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути