середа, 28 серпня 2019 06:51

На фестивалі танцювали 12 годин без перерви

24 серпня в Черкасах установили рекорд України з танців: 30 колективів області без перерви танцювали понад 12 год. Показали 311 хореографічних постановок. Рекорд зафіксували на спортивному фестивалі "Твоя сила — твоя незалежність".

— Донька займається танцями вісім років, — розповідає черкащанка 47-річна Світлана Куліш. — Захоплюється змішаним стилем. Я задоволена — в доньки багато друзів. Завдяки танцям вона розкрилася, ходить на заняття із задоволенням. Буває, хвора йде, а повертається зовсім інша — енергія б'є ключем. Це цікавий формат святкування Дня Незалежності.

За 50 м від сцени демонструють різні види спорту. На матах показують прийоми з боротьби, гімнастики, східних єдиноборств, фітнесу.

— Маємо гарну можливість відтворити кожен вид спорту. Діти ходять, цікавляться, обирають, — говорить тренер із кульової стрільби 30-річна Тетяна Піньковська. — Тут виступають діти з міських спортивних шкіл і з області. Люблять брати участь, бо це — не змагання, а показові виступи. Їм цікаво, коли їх бачать, ними пишаються батьки.

Марафон внесли до Книги рекордів України. А фінальний танець виконав міський голова 45-річний Анатолій Бондаренко з іншими чиновниками.

— Колись пообіцяв, що Черкаси будуть спортивною столицею України. Потихеньку рухаємося до цього. Жодне з інших міст України так не святкує, — каже Анатолій Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі танцювали 12 годин без перерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути