вівторок, 23 березня 2010 08:41

На Євробачення поїде Альоша

Автор: фото з сайта www.popsa.net.ua
  Співачка Альоша навчалася у Київському національному університеті культури і мистецтв на факультеті естрадного вокалу. Вона володіє голосом з діапазоном у чотири октави
Співачка Альоша навчалася у Київському національному університеті культури і мистецтв на факультеті естрадного вокалу. Вона володіє голосом з діапазоном у чотири октави

24-річна співачка Альоша (справжнє ім"я Олена Кучер. — "ГПУ") перемогла у фіналі національного відбору на пісенний конкурс Євробачення-2010. Раніше журі висунуло Василя Лазаровича, 28 років.

— Рішення про новий відбір було прийняте в Адміністрації президента після відкритого листа, який Віктору Януковичу надіслали співачка Таїсія Повалій та її чоловік-продюсер Ігор Ліхута, гендиректор "Нового каналу" Ірина Лисенко, композитор і продюсер Костянтин Меладзе, — розповідає заступник глави адміністрації Ганна Герман, 50 років. — Ми скасували "підкилимове" рішення екс-керівництва НТКУ. Якби Лазарович переміг у національному відборі, то поїхав би на Євробачення.

У фіналі національного відбору взяли участь 20 учасників. До журі увійшли сім чоловік, у тому числі президент Національної телекомпанії Єгор Бенкендорф, його заступник Валід Арфуш, міністр культури Михайло Кулиняк.

— Серед членів журі не було жодного співака чи продюсера. Як вони могли вибирати кандидата, якщо не можуть відрізнити ноти до від ноти соль, — каже колишній перший віце-президент НТКУ 41-річний Роман Недзельський. — Співачку Альошу я чув на "Чорноморських іграх" кілька років тому. Вона гарна дівчина. Але Євробачення — конкурс пісні, а не краси.

За його словами, у відборі перемогу розділили Василь Лазарович і Олексій Матіас:

— Їм обом глядачі віддали по 27,5 відсотка голосів. В Альоші було тільки 8 відсотків. Усе вирішила думка журі.

На сайті Першого національного не виставили результати СМС-голосування. Немає і оцінок журі.

Наступного дня Альошу звинуватили в плагіаті. Її пісня "Бути вільним" схожа на композицію американської рок-співачки Лінди Перрі.

Як вони могли вибирати кандидата, якщо не можуть відрізнити ноти до від ноти соль

— Я записувався на одній студії з Альошею, — говорить Віталій Козловський. — Її пісня два роки тому вже була відома. Це порушення правил Євробачення. Я теж міг заспівати вже розкручену пісню. Глядачі проголосували б за неї, і я поїхав би в Осло.

Віталій не увійшов до першої десятки. Каже, під час його виступу кілька разів пропадав звук. Василь Лазарович опинився на сьомому місці.

— Василю досі не оголосили результатів СМС-голосування, — нарікає його піар-директор Ольга Яриніч. — Не розумію, чому їх приховують. Ми знаємо, що Василь перший за глядацькими СМС. Нам радять судитися.

Альоша родом із Запоріжжя. Псевдонім узяла завдяки своїм старшим братам, ті в дитинстві кликали її Альохою і Льошкою. Закінчила факультет естрадного вокалу в столичному університеті культури Михайла Поплавського. Була бек-вокалісткою у співачки Насті Каменських. Її батько — майор міліції, колишній даїшник, тепер на пенсії.

— Ми виграли в конкурсі чесно. Жодної дискваліфікації бути не може, — стверджує Ілля Киріченко, генпродюсер Альоші.

Зараз ви читаєте новину «На Євробачення поїде Альоша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути