пʼятниця, 09 вересня 2011 07:30

На джазовому фестивалі повертають загублені гаманці

Автор: фото з сайта www.jazzkoktebel.virtual.crimea.ua
  Набережна кримського селища Коктебель, де проводять міжнародний джазовий фестиваль. За дев’ять років його відвідали близько 200 тисяч людей — від студентів до пенсіонерів
Набережна кримського селища Коктебель, де проводять міжнародний джазовий фестиваль. За дев’ять років його відвідали близько 200 тисяч людей — від студентів до пенсіонерів

15–18 вересня у кримському містечку Коктебель відбудеться вдев'яте фестиваль "Джаз Коктебель". На ньому виступатимуть півсотні артистів із України, Росії, Білорусі, Франції та США.

— Буде дві сцени: велика "Ню джаз" і мала "Волошинська", — каже ведучий малої сцени Олексій Коган, 53 роки. — Хочеш натовпу, пострибати, потанцювати — йди на велику. Спокійно послухати музику, є 300 зручних крісел і музиканти "очі в очі" чекають тебе.

За вісім років фестиваль відвідали близько 200 тис. людей.

— Перед концертом американського музиканта Стенлі Кларка був такий натовп на набережній, що я не міг перейти 350 метрів з однієї сцени на іншу. Хлопці з охорони переносили мене над головами на руках. Репетирував Кларк у міському будинку культури. Там у вихідні проводять весілля. Молодята довго чекали, доки радист включить марш Мендельсона. Але через алкогольне сп'яніння він був не в змозі це зробити. Наречені заходили під потужний блюз Стенлі.

Ще не забуду, як Ніно Катамадзе викликала дощ. Гарно співає грузинською "Нехай буде дощ", піднімає руки догори й починається злива. Усі були в шоці.

Олексій Коган працює на фестивалі шостий рік поспіль.

— За цей час жодного разу не скупався в морі. Не вистачає часу. Літучки президент фестивалю влаштовує рано. Тому прокидався о 6.30 й одразу йшов у кафе на узбережжі за філіжанкою кави. Ці 15 хвилин незабутні: шум моря, неподалік грає місцевий саксофоніст Арсен, на пляжі порожньо.

За ці роки публіка на фестивалі змінилася. Уже немає такого, що джаз слухають люди за 40, вище середнього статку, в яких не порожньо в голові. Їдуть 15- і 80-річні. Тепер навіть у селах багато інтелігентної публіки. Торік уперше зі сцени повернув гаманець із грошима, два фотоапарати, відеокамеру, шість паспортів, два студентських квитки. Раніше гроші з гаманців витягували.

Квитки на "Джаз Коктебель" коштують від 75 до 225 грн за день. Абонемент на сцену "Ню джаз" — 465 грн.

Зараз ви читаєте новину «На джазовому фестивалі повертають загублені гаманці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути