пʼятниця, 11 жовтня 2019 00:15

На автоперегонах машина влетіла в глядачів

6 жовтня у Черкасах під час автоперегонів один із учасників змагань не впорався з керуванням і в'їхав у натовп глядачів. Постраждав 32-річний Андрій Кіхтенко. Від удару чоловік підлетів у повітря і кілька разів перевернувся.

— Змагання проводив автоклуб "Черкаси" спільно з Автомобільною федерацією України. Є всі дозвільні документи, — говорить директор автоклубу Андрій Яроменко, 37 років. — Патрульна поліція перекривала рух, чергували медики "швидкої". Крім того, 25 маршалів від організаторів слідкували, щоб глядачі не заходили за захисну межу. Трасу відділили стрічкою. Експертиза покаже, що трапилося з автомобілем. Але думаю, що якість дороги і асфальту тут ні до чого.

Кіхтенко має спортивне авто і сам неодноразово брав участь у гонках.

— Андрій хороший товариш нашого клубу. Тоді знімав подію квадрокоптером, дивився на пульт управління, тому не встиг утекти, — продовжує Яроменко. — Відповідальність нестимуть водій і організатори. Але спорт екстремальний, такі ситуації трапляються. Для таких випадків маємо 300 тисяч гривень страховки. Ми постійно моніторимо стан Андрія. Допомагаємо, перерахували гроші на лікування. Йому дають седативні препарати, щоб довше спав, аби організм відновлювався.

Постраждалий перебуває у Третій міській лікарні Черкас. Його стан стабільно тяжкий.

— На сьогодні ситуація зберігається: ні гірше, ні краще. Він приходить до тями, — розповідає дружина 32-річна Ірина Вербівська. — Я розмовляла з ним. Відповідає на якісь питання, але не усвідомлює повністю, хто його питає. Лікарі кажуть, потрібен час. Найскладніше із пошкоджень — перелом ноги. Потрібна ­операція, і не одна.

Аварію розслідують правоохоронці. Відкрили кримінальну справу про необережне тяжке тілесне ушкодження.

Зараз ви читаєте новину «На автоперегонах машина влетіла в глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути