середа, 19 травня 2010 09:37

На Януковича впало приблизно 15 кілограмів

Вівторок, 11.00, площа Слави в центрі Києва. Вінки, які в понеділок клали тут президенти України та Росії, хтось зняв із каркасів і поклав до підніжжя обеліска Невідомому солдату. Комунальних працівників та міліціонерів навколо нема.

Ліворуч лежить вінок, що впав на Віктора Януковича. Праворуч — вінок від російського президента Дмитра Медведєва. Трохи нижче горить Вічний вогонь із написом навколо "Невідомому солдату слава". Місце, звідки виривається полум"я, викладене 13 букетами з червоних гвоздик і троянд.

Пробую підняти вінок. Він важить приблизно 15 кг. Заввишки — з людський зріст, має з метр ширини. Сплетений із гілок ялиці, пальмового листя, у центрі — велика опукла овальна композиція із синіх та жовтих айстр. Каркас дерев"яний — із двох палиць, скріплених у формі літери "А" — обгорнутий папером салатового кольору. Вінок обмотаний синьо-жовтою стрічкою з написом "Від президента України Віктора Януковича".

Вінок Дмитра Медведєва такий самий за розмірами й вагою. Відрізняється тим, що обгорнутий біло-синьо-червоною стрічкою і сплетений із квітів тих же кольорів.

— Вот этим венком вчера Януковича и накрыло, — сміються студенти Національного транспортного університету, розташованого неподалік. Один із них представляється Максимом, каже, йому 23 роки. Розповідає, що про курйозний випадок із президентом дізнався з Інтернету. Знайомий переслав посилання на відео, зняте під час покладання вінків. Каже, реготав до сліз. Потім показав відео батькам, розіслав усім знайомим. У вівторок між парами вирішив піти подивитися на той вінок. Узяв із собою чотирьох однокурсників.

— С этим президентом не соскучишься, — сміється Максим, витягаючи цигарку з пачки. Стоїмо метрів за 10 від вінків та Вічного вогню. — Жить после его избрания стало веселей. Мы с друзьями с нетерпением ждем новых видеороликов о его славных буднях.

Студенти розповідають, що в понеділок весь парк довкола обеліску Невідомому солдату оточила міліція. Нікого з перехожих не пропускали всередину. Вінки поставили перед приїздом президентів на підставки-триноги. Злива почалася, коли Янукович і Медведєв приїхали і вийшли з машин.

— Вітер вочевидь ударив із боку Лаври, — показує пальцем у бік золотоверхих куполів Києво-Печерської лаври один з однокурсників Максима.

18 травня біля Вічного вогню на площі Слави прогулюються жінки з малими дітьми, фотографуються іноземні туристи.

— Охрана должна лучше работать, — каже ламаною російською аргентинець Феліппе Ліґо, 34 роки. — Вчера был сильный ветер. В такую погоду президенту лучше из дворца не выезжать.

Зараз ви читаєте новину «На Януковича впало приблизно 15 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути