вівторок, 17 січня 2012 00:00

На Януковича подали до суду за перенесення Дня свободи

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Світлана Ніколіна: ”Звернемося до президента, щоб переніс День захисника вітчизни з 23 лютого на 29 січня — День пам’яті героїв бою під Крутами. Побачимо, що він зробить”
Світлана Ніколіна: ”Звернемося до президента, щоб переніс День захисника вітчизни з 23 лютого на 29 січня — День пам’яті героїв бою під Крутами. Побачимо, що він зробить”

У Рівному вимагають скасувати передноворічний указ президента 61-річного Віктора Януковича. У ньому гарант переніс відзначення Дня свободи з 22 листопада на 22 січня. Цього дня в країні святкують День соборності. Позов до Вищого адміністративного суду подала 45-річна Світлана Ніколіна, голова Рівненської обласної організації Української народної партії.

— Два абсолютно різні свята, різна історія. Як це так, узяти й об'єднати їх в одне? Це суперечить здоровому глузду. Януковичем керує панічний страх перед людьми. От він і хоче забрати в народу пам'ять про помаранчеву революцію.

За скільки днів підготували позов?

— 31 грудня по обіді стою на кухні, наповнюю тарілки на святковий стіл. Аж тут дзвінок від однопартійця Валерія Бейлаха з Гощанського району. Питає, а чи знаю, що наш президент придумав? Я одразу вирішила, що оцей указ так не залишу. Якщо донеччанин Володимир Оленцевич судиться, щоб Степана Бандеру та Романа Шухевича позбавили звання героїв України, то й ми нічим не гірші. Із 1 січня взялася з юристом за роботу і вже до Святвечора документи були готові. Відправила їх поштою минулого тижня. Тепер очікую відповіді суду — чи заяву візьмуть у провадження. У позові чотири сторінки.

Якої реакції очікуєте від президента?

— Поки що не уявляємо. Юридично — ми маємо рацію. Адже президент не має права скасовувати укази свого попередника. Такі повноваження в Конституції не передбачені. Він мотивував свій указ проханням громадських організацій і раптом до них прислухався. Тепер ми звернемося до нього, щоб переніс День захисника вітчизни з 23 лютого на 29 січня — День пам'яті героїв бою під Крутами. Побачимо, що він зробить.

Зараз ви читаєте новину «На Януковича подали до суду за перенесення Дня свободи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути