вівторок, 09 квітня 2019 05:55

М'ясо подорожчає за три тижні

У березні в Україні подорожчали всі види м'яса. Вартість свинини зросла на 3,47% — тепер кіло в середньому вартує 99,62 грн. Курятина — на 21,78%, за кіло треба віддати 111,92 грн. Яловичина — на 2,2%, до 139,28 грн за кг. Збільшилися в ціні ковбаса і сало.

— Електрика дорожчає. Відповідно, зростає собівартість вирощеного м'яса і сала, — пояснює економіст Олександр Охріменко, 54 роки. — Перед Великоднем ціни зростуть ще. Це природно, бо на свято люди скуповуються. Однак улітку ціни впадуть. Бо в теплу і світлу пору року електрики для виготовлення м'яса використовують менше. Люди споживають його мало. Сало теж впаде в ціні.

На ринках продавці намагаються не підвищувати ціни.

— Стараємося тримати. Бо в людей і так грошей нема, — говорить 48-річна Любов Янковенко, продавчиня з м'ясного кіоску в Черкасах. — Вартість то піднімається, то падає. До Великодня суттєво зростуть ціни на м'якоть.

Зараз ви читаєте новину «М'ясо подорожчає за три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути