У березні в Україні подорожчали всі види м'яса. Вартість свинини зросла на 3,47% — тепер кіло в середньому вартує 99,62 грн. Курятина — на 21,78%, за кіло треба віддати 111,92 грн. Яловичина — на 2,2%, до 139,28 грн за кг. Збільшилися в ціні ковбаса і сало.
— Електрика дорожчає. Відповідно, зростає собівартість вирощеного м'яса і сала, — пояснює економіст Олександр Охріменко, 54 роки. — Перед Великоднем ціни зростуть ще. Це природно, бо на свято люди скуповуються. Однак улітку ціни впадуть. Бо в теплу і світлу пору року електрики для виготовлення м'яса використовують менше. Люди споживають його мало. Сало теж впаде в ціні.
На ринках продавці намагаються не підвищувати ціни.
— Стараємося тримати. Бо в людей і так грошей нема, — говорить 48-річна Любов Янковенко, продавчиня з м'ясного кіоску в Черкасах. — Вартість то піднімається, то падає. До Великодня суттєво зростуть ціни на м'якоть.
Коментарі