пʼятниця, 02 грудня 2011 05:00

Музику помаранчевої революції згадали в книжці про рок

28 листопада у столичній кав'ярні "Бабуїн" представили книжку музичного критика Олександра Євтушенка "Україна ін рок". Сюди увійшли журналістські статті та есе про українських рок-виконавців.

— Автор показує, як розвивалися різні напрямки нашої рок-музики. Пише про панк, готичний рок чи хіп-хоп, — каже Анатолій Дністровий, 37 років, піар-директор видавництва "Грані-Т", в якому  з'явилася книга. — Стежить, що відбувається в законодавчому болоті стосовно музики, критикує розподіл ФМ-радіочастот.

— Євтушенко чи не єдиний наш автор, який так хвилювався про свою книжку. Казав, що вона для нього важлива, бо є підсумком багаторічної роботи, — розповідає головний редактор видавництва 26-річна Олена Мовчан.

У текстах автор порівнює гурти "Брати Гадюкіни" і "ВВ", пише про музику помаранчевої революції та україномовні альбоми Ірини Білик.

— Музичний оглядач — це не просто людина, яка послухала платівку і написала їй дифірамби, — каже музичний журналіст 40-річний Юрко Зелений. — Дати оцінку музиці можна двома словами — або добре, або погано. Щоб вийти за межі платівки, сказати про музику на фоні суспільних процесів, треба розуміти, для чого це робиш і хто ти. У цьому Сашко чітко прив'язаний до України.

Видання ілюстроване фотографіями музикантів. Коштує 25 грн.

Зараз ви читаєте новину «Музику помаранчевої революції згадали в книжці про рок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути