пʼятниця, 19 жовтня 2012 00:00

Музейники прийшли на роботу з пов'язками "протестую"

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

16 жовтня колектив Національного художнього музею України на вул. Грушевського, 6 у столиці почав протестувати проти тимчасового директора Тетяни Миронової. Працівники закладу прийшли на роботу в пов'язках з написами "протестую". В холі виставили плакат з вимогою звільнити її. Так відреагували на заяву керівника, що співробітники нічого не роблять, аби зберегти музей.

— Не можу спокійно дивитися на те, що відбувається з головним музеєм країни сьогодні, як його потихеньку намагаються розікрасти, зруйнувати і створити навколо каламутну водичку, в якій добре зникають картини й важливі документи, псуються ікони, падають скульптури з фасаду, виходить з робочого стану пожежна сигналізація, — пише у своєму блозі Тетяна Миронова, 49 років.

— Цей блог, в якому висунуто звинувачення на адресу співробітників музею, став поштовхом до протесту. Вона, окрім записів про начебто нашу бездіяльність щодо збереження закладу, ще й присвоїла чужі здобутки, зроблені не під час її роботи. Така людина не може бути директором національного музею, — пояснює Наталія Михайлова, 28 років, з відділу зв'язків з громадськістю закладу. — Протест ніяк не вплине на роботу. Музей далі працює та приймає відвідувачів. Ми написали відкритого листа до міністра культури Михайла Кулиняка, в якому пояснили нашу позицію. Окрім звільнення, попросили не розглядати її кандидатуру як можливого майбутнього директора.

На сьогодні в музеї зберігаються 40 тис. робіт українських майстрів. Їх загальна вартість перевищує $50 млн.

Тетяну Миронову тимчасовим директором призначили у квітні. Попереднього керівника Анатолія Мельника звільнили через невиконання планових показників відвідуваності.

Минулого тижня відбулося засідання комісії, що мала обрати нового директора. Розглядали дві кандидатури — Тетяни Миронової та хранителя музею Наталії Литвинець. Після засідання вирішили передати питання на розгляд до Музейної ради, яка і має обрати нового керівника найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Музейники прийшли на роботу з пов'язками "протестую"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути