пʼятниця, 09 лютого 2018 07:00

Московський патріархат зобов'яжуть знести самобуд

Міністерство культури подасть до суду на Українську православну церкву Московського патріархату. Вимагатиме знести незаконний самобуд на території Десятинної церкви в Києві. Відповідну петицію на сайті Київської міської ради підтримали 25 тис. людей.

25 січня самобуд на території Десятинної церкви спробували підпалити столичні архітектори Олександр Горбань та Олексій Шемотюк. Поліцейські затримали їх, до 5 лютого протримали в слідчому ізоляторі. Чоловіків узяли на поруки 10 народних депутатів.

— Ми зробили те, що планували — звернули увагу людей на проблему, — каже Олександр Горбань, 34 роки.

2004-го представники Московського патріархату встановили на території Національного музею історії України тимчасовий намет для проведення святкової служби. Потім не прибрали його, за рік перебудували в дерев'яну споруду, пізніше — бетонну.

Земля музею має історико-культурного призначення.

— Тут колись було княже місто. І це місце підпадає під захист ЮНЕСКО і є буферною зоною Софії Київської, що входить до заповідника "Стародавній Київ" і є археологічною пам'яткою національного значення. Будувати тут суворо заборонено, — говорить археолог 55-річний Володимир Толопига.

Зараз ви читаєте новину «Московський патріархат зобов'яжуть знести самобуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути