Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 00:35

Моряка засудили до 180 років тюрми

До 180 років тюрми засудили в Греції українського моряка Дениса Бровченка, 40 років. Був матросом на кораблі, що перевозив сирійських біженців до Італії.

Українця заарештували в травні торік поблизу грецького острова Хіос.

— Він був раніше помічником капітана. В інтернеті знайшов оголошення про роботу в Туреччині. Зарплату обіцяли до 10 тисяч доларів, — говорить брат засудженого Андрій Єрмакович. — Коли прибув на місце — натякнули на суть роботи. Сказали: "Не питайте, що возитимемо. Це не наркотики. Допомагатимете людям утекти від війни". Додали, що в них усе "схоплено".

Затримання нагадувало підготовлену акцію. Зі слів адвоката, брат був на яхті неподалік турецького берега. З'явилася поліція. Почав від них утікати й причалив до острова, що виявився грецьким.

У тюрмі Денис Бровченко написав звернення:

"Обвинувачені за такі ж злочини громадяни Туреччини чи Євросоюзу сидять тут максимум кілька років і звільняються. З їхніми державами досягається якась домовленість. Чому з нашою це неможливо? Напрошується висновок, що консервуємося без шансів на виправдання".

Усього в Греції під арештом 120 громадян України, за даними Міністерства закордонних справ. 42 отримали вироки від восьми до 25 років.

Зараз ви читаєте новину «Моряка засудили до 180 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути